/ Hjem / Nyttig å vite / Ofte stilte spørsmål / Hva skjer første gang vi møter opp?

Hva skjer første gang vi møter opp?

Noen synes det er litt skummelt å møte opp første gang. Du kan vite at de fleste som blir med oss på aktiviteter ikke kjenner noen fra før. Vi som er aktivitetsledere har også vært deltakere og vet akkurat hvordan det er å være ny.

Når du møter opp på avtalt sted er vi derfor opptatt av at du raskest mulig skal få oversikt og føle deg inkludert og velkommen. Aktivitetslederne passer på å være godt synlige på oppmøteplassen slik at alle kan være sikre på hvem man skal henvende seg til. Noen har på seg en refleksvest eller en T-skjorte på teksten "Er du enestående?" på ryggen. Andre velger å stå med en rød paraply eller lignende. Henvend deg til aktivitetslederen og fortell hvem du er. Du kan forvente å bli hilst velkommen, og er du heldig, husker vedkommende ut fra deltakerlista hva du heter og hvor mange barn du har med deg.

I begynnelsen av aktiviteten pleier aktivitetslederen å sørge for at det gjennomføres en enkel hilserunde. Han/hun starter da gjerne med seg selv og sier navnet sitt og fornavn og alder på egne barn som er med. Deretter går man runden rundt og alle sier hva de og barna deres heter. Noen forteller kanskje at de har vært med mange ganger før, andre forteller at de er helt nye denne dagen. Ofte sier aktivitetslederen fra om hvem som er helt nye den dagen, og ber de andre barna og voksne passe ekstra godt på at de nye familiene har en hyggelig dag. Deretter gis det beskjed om hva som skal skje i løpet av dagen. Når aktiviteten er ferdig, avsluttes det gjerne samlet hvis det er mulig. Er det umulig, setter vi pris på at familier sier ifra slik at vi får sagt skikkelig ha det og velkommen igjen.

Vi håper ditt første møte med oss blir en hyggelig opplevelse som frister til gjentagelse. Svært mange som kommer til oss sier slikt som "Dette tilbudet har jeg visst om en stund, men jeg har brukt litt tid på å bli klar for å møte opp. Nå skjønner jeg at jeg skulle kommet for lenge siden. Vi kommer tilbake".