/ Hjem / Nyttig å vite / Hva driver vi med og hvorfor gjør vi det

Hva driver vi med og hvorfor gjør vi det

maisjenta

Vi er mange voksne som på en eller annen måte opplever at vi er litt alene i foreldrerollen. I Enestående familier ønsker vi å gi familier nye nettverksmuligheter og fritidsopplevelser de ellers av ulike grunner ikke ville hatt anledning til å være med på.

Mange av oss i Enestående familier bor alene med barna våre hele tiden, andre igjen har barna hos seg over kortere eller lengre tid. Gjennom hele året tilbys vanlige og uvanlige helge- og ferieaktiviteter av lokale grupper rundt om i landet. I vår aktivitetskalender kan du se hva som skjer til enhver tid. Sammen gjør vi hyggelige ting sammen med barna våre. Gruppene drives i det daglige på frivillig basis av engasjerte mammaer og pappaer som har gjennomgått vårt obligatoriske lederkurs. 

Rimelige fritidsopplevelser 

Det kommer nye folk med hele tiden, så ikke vær redd for å bli med selv om du ikke kjenner noen fra før. De aller fleste av oss kjente ingen da vi var med på den første aktiviteten. Hos oss skal nye familier alltid kjenne seg velkommen og bli tatt godt imot av både aktivitetsledere og andre deltakerfamilier.

Vi opptatt av at alt vi gjør skal være rimelig og at miljøet du møter er raust og romslig. Selv om vi oppgir en forslått lav pris på en del aktiviteter, er vi raske til å redusere deltakerprisen når det er nødvendig. Arbeidet vårt finansieres gjennom statlige midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, midler fra ulike fond og stiftelser og gaver fra lokale sponsorer. Til sammen betyr dette at det alltid er billig eller gratis for deg og dine å være med.

Starte gruppe der du bor?

IOGT vil gjerne starte opp mange flere ”Enestående familier”-grupper rundt omkring i landet. Er du ofte alene med barn og kan tenke deg å dra i gang en gruppe der du bor, så hører vi veldig gjerne fra deg. Vi kan ikke love at vi klarer å starte opp hvor som helst i landet, men har du lyst, tar du bare kontakt på ef@iogt.no så ser vi hva vi kan få til. Vi arrangerer lederkurs for nye frivillige en helg hvert år.