Starte opp ny gruppe

Frivillige mammaer og pappaer over hele landet starter og driver lokale grupper av Enestående familier der de bor. Kan du tenke deg å starte en slik gruppe? Eller bli medleder i en allerede eksisterende gruppe?

Frivillige mammaer og pappaer over hele landet starter og driver lokale grupper av Enestående familier der de bor. Kan du tenke deg å starte en slik gruppe? En helg i januar hvert år kurser vi nye ledere. Kursdatoer finner du i vår aktivitetskalender. Neste gang kan det være din tur. Dette kurset MÅ du være med på for å få lov til å være med å lede en lokal gruppe.

Kurset, opphold og reisekostnader dekkes for kursdeltakerne. Med andre ord er det gratis for deltakerne å være med på våre lederkurs.

Vi tror de lederne vi leter etter blant annet kanskje har en del av disse kvalifikasjonene:

  • Du er selv ofte alene med barna dine på en eller annen måte, og har samtidig hodet litt over vannet i forhold til egen livssituasjon.
  • Du er utadvendt og selvgående, inkluderende, raus i møte med andre og har forståelse for menneskers ulikheter.
  • Du har tilgang til pc og har elementære dataferdigheter.
  • Du tror du vil like å ha ansvar for enkeltaktiviteter og kan gjennomføre en aktivitet fra A til Å etter opplæring.
  • Noen som allerede er med i Enestående familier har sagt til deg at de tror du kunne passe til å være leder hos oss.
  • Du vet at organisasjonen bak Enestående familier heter IOGT og kan enkelt være lojal mot de grunnverdiene organisasjonen vår står for.
  • Du trenger selv Enestående familier i ditt eget liv og gleder deg over det tilbudet vårt gir deg og barna dine av aktiviteter og nye nettverksmuligheter.
  • Du kan framlegge såkalt vandelsattest til bruk i frivillig arbeid med barn (vi ordner det formelle på kurset, men du må vite at politiet vil gi deg en slik attest når du spør).
  • Du har i store trekk et vanlig og greit forhold til eksempelvis det offentlige hjelpeapparatet (barnehage, barnevern, helsestasjon, skole og lignende) og har ikke desperat behov for denne lederrollen for å "bevise" verken for deg selv eller andre at du er en helt alminnelig ok foreldre (hva nå det måtte bety, vi har alle vårt. Poenget er at du skal kunne samarbeide med slike instanser og de skal kunne reklamere for arbeidet til gruppa uten at de opplever det som problematisk at det er DU som er leder.)

Har en leder i Enestående familier anbefalt deg å ta lederkurset? Har du lyst men mangler anbefaling? Eller kanskje savner du en gruppe der du bor og ønsker å starte opp en? Kjenner vi deg ikke fra før, kontakter du bare nasjonal leder Trude Sletteberg, så tar vi en prat og blir litt kjent.  I løpet av kurset finner vi sammen ut om dette er noe for deg. Vi er nøye på hvem som får lov til å være ledere hos oss, men det er ikke først og fremst formelle kvalifikasjoner vi ser etter, så ikke vær redd for å melde din interesse.

Fredag kveld avholdes kurset i IOGTS lokaler i Torggata 1 sentralt i Oslo. Lørdag og søndag benytter vi konferanserom på Hotel Anker i Storgata 55.

Er det noe du lurer på så ta kontakt med kursleder og nasjonal leder i Enestående familier, Trude Sletteberg tlf: 976 14 519