Hvor mye koster det?

Vårt arbeid finansieres av statlige midler slik at det er svært rimelig eller gratis for deg og dine å være med. Hos oss skal ALDRI øknomien hindre deg i å delta! Samtidig foreslår vi ofte en frivillig egenandel for deltakelse på våre aktiviteter. Slik når pengene våre lengre, og også familier med grei økonomi får muligheten til å være med og utvide nettverket sitt. Det er stor forskjell på familiene som er med hos oss. Mange har enten dårlig økonomi eller lite nettverk. Hos oss er alle velkomne, men behovene deres er ulike.  Når du kommer på en aktivitet hos oss kan du betale den foreslåtte frivillige egenandelen eller mindre eller mer. Skriv gjerne i kommentarfeltet ved påmelding dersom du har behov for å bli med gratis eller rimeligere, så vil de lokale lederne imøtekomme ditt behov.

Men det er flaut om noen ser at jeg ikke betaler...

I mange lokale grupper gjør vi det rent praktisk slik at deltakerne leverer en lukket konvolutt med navnet sitt på til lederne ved frammøte. Hva som er i konvolutten er det ingen andre deltakere eller barn som ser. Slik blir det man betaler eller ikke betaler en sak mellom lederne og den enkelte voksne deltaker, ikke noe de andre deltakerne, barna dine eller noen andre har noe med eller legger merke til. I Enestående familier er vi særlig opptatt av å gjøre det lett for familier med vanskelig økonomi å være med. Synes du dette er vanskelig så si ifra til en av de loakle lederne i forkant av en aktvitet. Mange av våre ledere har selv erfaring med å måtte snu på krona, og du vil merke at hs oss er vi lite opptatt av hvor mye du betaler eller ikke betaler for din deltakelse. Har du god økonomi er du selvsagt tilsvarende velkommen til å betale mer enn vi ber om. Da når pengene våre enda lengre.

Men hva med lommepenger da?

Når vi er på tur er vi særlig oppmerksomme på å unngå kjøpepress. Vi ber deg hjelpe oss med dette. Vi pakker matpakker og tar med drikkeflasker dersom ikke arrangørene sørger for bespisning. Lederne sørger ofte for felles opcorn på kino eller en is til alle barna om vi er i en fornøyelsespark. Vi ber om at man unngår så langt det er mulig å handle i kiosker og butikker når man er på tur med oss. Barna trenger ikke ha med lommepenger, tvert imot. Mange familier vil synes det er vanskelig å ikke kunne spandere det samme på sine barn som de ser andre handler på tur. Det går fint an å være i fornøyelsesparker med matpakke uten å åpne lommeboka for alle impulsive innfall barna måtte få. Sammen kan vi vise barna våre at gode opplevelser ikke trenger å handle om å shoppe.