Hva skjer første gang vi møter opp?

Mange synes det er litt skummelt å møte opp hos oss første gang. Du kan vite at de fleste som kommer til oss kjenner ingen første gangen de kommer. Vi ledere er håndplukket fra deltakerfamiliene og vet akkurat hvordan vi opplevde dette da vi selv ble med. Når du møter opp på avtalt sted er vi derfor opptatt av at du raskest mulig skal få oversikt og føle deg inkludert og velkommen. De fleste gruppene passer på at lederne i gruppa er godt synlige på oppmøteplassen så du ikke blir usikker på hvem du skal henvende deg til i en stor gruppe mennesker. Noen ledere har på seg en refleksvest eller vår T-skjorte. Andre står med en ballong med logoen vår på eller lignende. Henvend deg til lederen og fortell hvem du er. Du kan forvente at lederen hilser på deg, og er du heldig husker også vedkommende ut fra deltakerlista hva du heter og hvor mange barn du har med deg.

I begynnelsen av aktiviteten pleier lederen å sørge for at det gjennomføres en hilserunde med alle som har møtt fram. Lederen starter gjerne med seg selv og forteller hvem hun eller han er og hvilke barn som er deres. Deretter går man runden rundt og alle sier hva de og barna deres heter. Noen forteller kanskje at de har vært med mange ganger før, andre forteller at de er helt nye denne dagen. Ofte sier lederen fra om hvem som er helt nye den dagen, og ber de andre barna og voksne passe ekstra godt på at de nye familiene har en hyggelig dag. Deretter gir lederen beskjed om hva som skal skje i løpet av dagen. Når aktiviteten er ferdig for dagen avslutter lederen samlet hvis det er mulig. Når det er umulig setter vi pris på at familier tar kontakt med lederen før de forsvinner slik at vi får sagt skikkelig ha det og velkommen igjen.

Vi håper ditt første møte med oss blir en hyggelig opplevelse som frister til gjentagelse, og erfarer at svært mange som kommer til oss sier slikt som "Dette tilbudet har jeg visst om en stund men jeg har brukt litt tid på å bli klar for å møte opp. Nå skjønner jeg at jeg skulle kommet for lenge siden. Vi kommer tilbake".