Hvem er vi til for

Noen lurer på hva slags familier vi ønsker å nå med arbeidet vårt. Her finner du noen svar.

I Enestående familier løfter vi ikke dyner eller sjekker sivilstatus og selvangivelse. Vi regner i utgangspunktet med at familiene som kommer til oss har behov for det vi kan tilby. Alle aktiviteter er for forelder og egne barn - sammen.

Vi er særlig på jakt etter deg som av ulike grunner kjenner at du trenger litt drahjelp økonomisk og/eller sosialt for å skape det nettverket rundt familien din som du trenger. Å avgjøre hvem dette nøyaktig dreier seg om er vanskelig for oss, derfor sier vi ganske enkelt at vi har “et tilbud til deg som ofte er alene med barna dine”.

Primært er tilbudet vårt rettet mot voksne som bor alene med sine barn og tenåringer. Men også voksne i både samboende og særboende parforhold kan oppleve seg både alene med barn og sosialt isolerte. Man har kanskje en partner som for eksempel pendler eller er alvorlig syk.  

Noen ganger sier vi nei til noens ønske om deltakelse. Dette gjelder for eksempel par med felles barn. Mange som kommer til oss opplever det slitsomt å møte kjernefamilier med mor, far og barn på alle arenaer, og det kan være vanskelig å forstå bakgrunnen for at det som ser ut som kjernefamilier oppsøker Enestående familier. Tilbudet vårt oppleves som et fristed hvor alle er "i samme båt".

Voksne "barn" er ikke i vår målgruppe selv om hun/han fortsatt bor hjemme. Dersom du ønsker å ha med din voksne sønn/datter på våre aktiviteter, må du før påmelding kontakte leder for aktuell aktivitet og forklare situasjonen. Det skal særskilte grunner til for at det er greit. Det ber vi om forståelse for.

I vårt påmeldingssystem går det derfor bare å melde på ÈN voksen, deg selv. Det betyr ikke at ikke to kjærester med hver sine barn som melder seg på hver for seg er velkomne, men vi forventer at slike par viser forståelse og oppfører seg deretter. Åpenlys kjæresteatferd er for eksempel noe vi tenker ikke hører hjemme på aktiviteter sammen med oss.

Stram økonomi?

Arbeidet vårt finansieres hovedsakelig av statlige midler. For at disse midlene skal nå lengst mulig, opererer vi med en foreslått deltakerpris på en del av våre aktiviteter. Deltakerprisen ligger alltid langt under det aktiviteten egentlig koster og betales via VIPPS under oppmøte. Vi opplever ofte at familier med svært stram økonomi gir uttrykk for at de ønsker å betale litt for deltakelse. De aller fleste lederne i Enestående familier har erfaring med å være alene med barna sine, og mange vet godt hvor utfordrende det kan være å få pengene til å strekke til. Vi ønsker å skape en arena der dine økonomiske forutsetninger ikke er til hinder for hyggelige opplevelser for deg og dine. Er vi for eksempel på tur, pakker vi heller med oss matpakker i sekken enn å handle i dyre kiosker.

Har man grei økonomi og er med hos oss først og fremst av sosiale grunner, kan man velge å vippse litt mer enn den foreslåtte lave prisen. Slik kommer våre midler i størst mulig grad dem til gode som virkelig trenger det, og du kan nyte godt av de sosiale mulighetene Enestående familier gir deg.

Alkoholfritt

Vi er også opptatt av at tilbudet vårt er alkoholfritt. Noen av familiene som er med oss har vanskelige erfaringer med rus, og hos oss skal både barna og de voksne slippe «hyggelig snakk» om alkoholbruk. Det betyr at på tur med oss, bidrar vi sammen til å forebygge både kjøpepress og drikkepress. Blir du kjent med noen du har lyst til å holde kontakten med videre (det er veldig hyggelig og mye av poenget med å være med i Enestående familier), er det mer naturlig å spørre om å ta en tur sammen i akebakken eller på stranda, enn å foreslå shoppingtur eller en runde på byen.

Ta en titt på lysbildepresentasjonen vår på forsiden og få et lite innblikk i hvordan det er å være med i Enestående familier. Len deg tilbake - klarer du å se deg og dine inn i aktivitetene?