Follogruppa drar på dresintur i høstferien 2-4. oktober

Follogruppa har fått lov å bli med Oslogruppa på annerledes sykkeltur i høstferien. Vi skal sykle på dresiner og sove i Nsb's gamle sovevogn!  

Det er få plasser på denne turen. Vi prioriterer familier fra Follo med barn fra 7 år eller eldre som har vært med på dagsaktivitet tidligere. 

Vennligst les all informasjonen nedenfor her før du melder din interesse

Søndag 2. oktober i høstferien møtes vi på Veggli Vertshus. Vær obs på at det er transport på egenhånd ! (Sjekk vy for tider med tog til Kongsberg og buss nr 420 videre til Veggli om du ikke kjører bil) 

Her skal vi spise middag og sove i en gammel NSB sovevogn. De gamle NSB sovevognene har køyesenger (myk seng). En person må derfor sove i overkøyen og er dere flere enn 2 må eldste barn påregne å dele kupe med et annet barn. Vi får låne sengetøy, men må selv re opp sengene. 

Mandag 3. oktober blir det felles frokost og matpakkelaging før vi skal prøve oss på dresinkjøring langs det nedlagte togsporet - Numedalsbanen mellom Veggli og Rødberg.

Dresinsykler er spesiallaget og er mye mindre krevende å håndtere enn en vanlig sykkel, men en pute til å sitte på kan være lurt å ha med! Dette gjelder både for den som sykler og for den som sitter bak på lasteplanet. Så ta gjerne med en pute til sykkelsetet og en litt stor flat pute å sitte på for den som sitter på lasteplanet. Hver familie deler en dresin og kan bytte på å sykle. Vi skal også igjennom 2 tunneler de første 4 km så husk hodelykt/lommelykt/mobillykt! De kan oppleves som litt mørke og skumle, men aller mest spennende.

På veien stopper vi og spiser lunsj og det vil også bli mulighet for å prøve fiskelykken i Eidsstryken for de som ønsker det. Så ta med fiskestang på eget ansvar!

Vi får låne dresinen så lenge vi ønsker, så vi ser an været, og lodder stemningen litt underveis, men vi beregner minimum 4 timers sykkeltur med stopp og opplevelser. Vi samles igjen på toget på ettermiddagen for å spille litt spill og slappe av før middag. Har dere noen brettspill så pakk de gjerne med! 

Tirsdag 4. oktober er avreisedag og vi spiser frokost samlet før vi pakker sammen og reiser hjem. 

Husk å pakke etter vær! Tunnelene kan være ganske kalde og været litt uforutsigbart så lagvis bekledning og gode, varme sko er lurt. Håndkle, såpe, toalettsaker. Koseklær til kvelds og innesko. 

Ta med til selve dresinturen:

Sykkelhjelm

Hodelykt/lommelykt etc

Drikkeflasker til turen (husk termos til påfyll av kaffe på vertshuset)

Klær etter forholdene (det kan være kaldt inne i tunnelene- husk hansker og lue)

Ryggsekk 

Puter å sitte på når man sykler kan vise seg å være gull verdt ;)

Det er inkludert middag, frokost, matpakke, middag og frokost fra søndag til tirsdag. På mandag lager vi matpakke, som vi tar med på turen. Vi tar også med gassgrillen for griling av pølser til lunsj. For dere som trenger kveldsmat, eller flere mellommåltider anbefales det å ta med dette selv i tillegg. Gi beskjed hvis du har allergi, men spesialkost må du ordne selv for familien din. 

Lederne tar med:  Snacks og godteri til kvelden. 

Kiosk: Vi ber alle unngå kioskhandling av hensyn til fellesskapet og for å dempe kjøpepresset mellom deltakerne. 

Fotografering: Ta gjerne bilder av egne barn, det er bare hyggelig. Vær imidlertid klar over at mange hos oss har reservert seg mot å bli fotografert, og det skal respekteres.

Ansvar: Foreldre har alt ansvar for egne barn under hele aktiviteten.

Oppmøte: Kl 17, søndag 2. oktober utenfor NSB togvogn, som ligger rett bak Veggli Vertshus. Aktivitetslederne har røde sekker og er lette å få øye på. Her tar vi en enkel hilserunde. Alle må selv ordne transport til/fra Veggli vertshus og betale for dette selv. Middag er kl 18 på søndag 2. oktober og vi vil komme tilbake til hva som blir servert. Middagen blir mest sannsynligvis servert i NSB‘s gamle salongvogn. 

Kiosk: Vi ber alle unngå kioskhandling av hensyn til fellesskapet og for å dempe kjøpepresset mellom deltakerne. 

 

Foreslått deltakerpris: Kr 200,- pr familie. Betales ved oppmøte via VIPPS til IOGT Enestående familier #554169.

Er prisen mer enn du klarer nå, går det fint å betale mindre. Har du derimot god økonomi, er du velkommen til å betale litt mer om du vil. Vi gjør oppmerksom på at innbetalinger ikke refunderes.

Påmelding: Logg inn med ditt brukernavn og passord og meld din interesse for å bli med. Benytt beskjedfeltet når det er ting du vil gjøre oss oppmerksomme på. Umiddelbart etterpå ser du en rød tekst på skjermen din om at du er på ønskelista. Samme beskjed er også sendt til din epostadresse (det hender epost fra oss legger seg som søppel/reklame hos mottaker og den er lett å overse om man leser epost via mobiltelefon).

Det er som vanlig anledning til å melde interesse for kun seg selv som voksen og egne barn. Aktiviteten har begrenset antall plasser. De fordeles så rettferdig som mulig etter endt påmeldingsfrist.

Står du fortsatt på ønskelista etter fordelingen av plassene er gjort, vet vi at du også vil være med. Du hører fra oss om vi på grunn av sykdomsforfall eller lignende klarer å få med deg og dine også.

Strever du med innlogging finner du informasjon her.

Har du glemt passordet og trenger et nytt? Benytt Glemt passord-funksjonen under innlogging.

Vi minner om: Aktivitetstilbudet Enestående familier er primært for foreldre som bor alene med / ofte er alene med sine barn / tenåringer. På alle aktiviteter gjennom året er det slik at alle kommer alene med barna sine. Mye av poenget med å være med, er å bli kjent med andre voksne som også er mye alene med barna sine og utvide familiens nettverk. Alle som er med, store som små, forventes å bidra med positivitet slik at aktiviteten blir hyggelig :)

Vi gleder oss!

Vennlig hilsen Katinka og Tone-Lise

Frivillige aktivitetsledere i IOGTs Enestående familier Follo

Informasjon

Dato

2. okt - 4. okt 2022

Klokkeslett

17:00 - 11:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Navn Katinka 

Telefonnummer 41204498

E- post follo@enestaaendefamilier.no

Sted

Veggli vertshus

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Pris: 200

Start: 7. september
18:41
Slutt: 18. september
9:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding