Drammensgruppen inviterer til overnattingstur og dresinsykling på Numedalsbanen 02.juli-03.juli

Enestående familier opplever Numedalsbanen

Drammensgruppen fester sykkelhjelmen og setter seg på dresinsykkelen :)

Bli med oss på en opplevelsestur utenom det vanlige!

Aktiviteten passer for familier med barn fra 6 år og oppover.

Vennligst les all informasjonen nedenfor her før du melder din interesse.

Torsdag 02.juli sjekker vi inn til middag, litt kveldshygge og overnatting i egne kupeer, i en av de gamle togvognene tilhørende Veggli Vertshus, noe som blir en opplevelse i seg selv :)

Fredagsmorgen starter med deilig frokost i vertshuset og smøring av matpakker, før vi tar på oss hjelmene våre og prøver oss på dresinkjøring langs den nedlagte Numedalsbanen mellom Veggli og Rødberg.

Dresinsykler er spesiallaget for å brukes på jernbaneskinner, og er mye mindre krevende å håndtere enn en vanlig sykkel. Numedalsbanen har fått Olavsrosa, og kan tilby en rekke flotte opplevelser på turen.

Vi skal blant annet gjennom to tunneler på ruta, de kan oppleves som litt mørke og skumle, men også ganske så spennende ;)

Her er det viktig å ha lykt til rådighet; hodelykt/lommelykt/mobillykt er alle gode alternativer.

Halvveis på turen stopper vi på en av de mange fine rasteplassene langs banen for å spise medbragt lunsj, før vi snur og kjører tilbake til utgangspunktet. Vi får låne syklene så lenge vi ønsker, så vi ser an været, og lodder stemningen litt underveis, men beregn minimum 4 timers sykkeltur med stopp og opplevelser :) 

Ta med:

 • Sykkelhjelm
 • Hodelykt/lommelykt etc
 • Drikkeflasker til turen (husk termos til påfyll av kaffe på vertshuset)
 • Klær etter forholdene (det kan være kaldt inne i tunnelene)
 • Puter å sitte på når man sykler kan vise seg å være gull verdt ;)

Vi forholder oss selvsagt til Folkehelseinstituttets råd og anbefalinger for å bremse smittespredningen av koronaviruset. Enestående familier har som anbefalt utviklet egne smittvernregler som bygger på disse. Vi forventer at alle kjenner og følger disse når de møter opp på aktiviteter hos oss.  Kort sagt kan reglene oppsummeres til KOM FRISK - VASK HENDA - HOLD AVSTAND. Har du grunn til å tro at du kan være bærer av smittsomme sykdommer så blir du hjemme. Vær ekstra nøye med håndvask og gode hoste/nysevaner og hold fornuftig avstand til andre.

 

Kiosk:

 • I Enestående familier er vi opptatt av at alle familier skal ha anledning til å være med, uansett størrelse på lommeboka. Av hensyn til fellesskapet og for å dempe kjøpepresset mellom deltakerne, oppfordres alle til å merke seg dette og unngå kioskhandling. Snakk med gjerne barna dine på forhånd slik at de er forberedt.

Fotografering:

 • Ta gjerne bilder av egne barn, det er bare hyggelig, men vær klar over at mange har reservert seg mot å bli fotografert, og det skal respekteres.

Ansvar:

 • Foreldre har alltid alt ansvar for egne barn på våre aktiviteter.

Oppmøte:

 • Torsdag 02.juli, fra 16:00 - 17:00, Veggli Vertshus (se kart). Ring aktivitetsleder ved oppmøte. Middagen serveres kl 18:00

Generell info:

 • Alle aktiviteter med IOGT's Enestående Familier er totalt rusfrie og det forventes at dette respekteres.
 • For å være med på overnattingstur med IOGT's Enestående Familier så må man ha vært med på aktivitet med oss tidligere slik at vi kjenner deg og din familie på forhånd.

Har du ikke bil og trenger skyss? Skriv dette i kommentarfeltet på påmeldingen da vi dessverre ikke har mulighet for samkjøring nå på grunn av koronarestriksjoner, og vi må dermed planlegge alternativ i god tid. Ta gjerne kontakt med aktivitetens leder om det skulle være noe ifm utfordringer rundt transport, så hjelper vi til så godt det lar seg gjøre :) Vil vil gjerne ha deg/dere med!

Foreslått deltakerpris:

 • Kr 50 pr person, eller 100 per familie. Betales ved oppmøte via VIPPS til IOGT Enestående familier #554169.
  Merk betalingen: 8018 Nummedalsbanen

Er prisen mer enn du klarer nå, går det fint å betale mindre. Har du derimot god økonomi, er du velkommen til å betale litt mer om du vil. Vi gjør oppmerksom på at innbetalinger ikke refunderes.

Vi kan dessverre ikke ta imot kontanter nå i disse koronatider, så all betaling foregår via VIPPS.

Påmelding: Logg inn med ditt brukernavn og passord og meld din interesse for å bli med. Benytt beskjedfeltet når det er ting du vil gjøre oss oppmerksomme på. Umiddelbart etterpå ser du en rød tekst på skjermen din om at du er på ønskelista. Samme beskjed er også sendt til din epostadresse (det hender epost fra oss legger seg som søppel/reklame hos mottaker og den er lett å overse om man leser epost kun via mobiltelefon).

Det er som vanlig anledning til å melde interesse for kun seg selv og egne barn. Aktiviteten har begrenset antall plasser. De fordeles så rettferdig som mulig 19. juni.

Vi prioriteter etter følgende kriterier:

 • Tilhørighet til Drammen.
 • Familier som har vært med på dagsaktivitet tidligere.
 • At du er mye alene om omsorgen.
  Spesielt tenker vi på dette på sommeraktivitet i en tid der mange allerede har vært nokså isolert (vi kjenner mange av dere, så her bruker vi skjønn - men ellers er du velkommen til å ta kontakt på annet vis enn i beskjedfeltet - IKKE del sensitiv informasjon elektronisk)

 

Står du fortsatt på ønskelista etter fordelingen av plassene er gjort, vet vi at du også vil være med. Da hører du fra oss om vi på grunn av sykdomsforfall e.l. har ledig kapasitet og klarer å få med deg og dine også. Tilbudet kan komme helt frem til dagen aktiviteten går av stabelen, så vet du det. 

Usikker på om du har fått plass? Se epost fra oss. I tillegg kan du se på Min side. Der finnes oppdatert oversikt over alle dine påmeldinger.

Strever du med innlogging finner du informasjon her.

Har du bare glemt passordet ditt og trenger et nytt? Benytt Glemt passord-funksjonen under innlogging. Da sendes en epost umiddelbart til din epostadresse. Følg anvisningen og velg selv ditt nye passord.

Vennlig hilsen

Marina

Frivillige leder i IOGTs Enestående familier Drammen.

Informasjon

Dato

2. juli - 3. juli 2020

Klokkeslett

16:00 - 16:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Marina

91145131

drammen@enestaaendefamilier.no

Sted

Veggli vertshus

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Pris: 50

Start: 8. juni
12:00
Slutt: 19. juni
18:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding