Lederkurs for nye frivillige ledere 4. - 6. februar

Hvert år kurser vi nye frivillige til Enestående familier-ledere gjennom et obligatorisk lederkurs over en helg.

Frivillige er mammaer og pappaer som ønsker å bruke litt av egen fritid sammen med barna sine på å arrangere nettverksbyggende aktiviteter i nærmiljøet sitt.

Aktuelle vil kjenne seg igjen i mye av dette:

 • Du er selv ofte alene med barna dine og har samtidig hodet litt over vannet i forhold til egen livssituasjon.
 • Du er utadvendt og selvgående, har alminnelig gode norskkunnskaper, er inkluderende, raus i møte med andre og har forståelse for menneskers ulikheter.
 • Du har tilgang til datamaskin med vanlig dataprogramvare hjemme, har elementære dataferdigheter og liker å lære nye tekniske ting.
 • Du har tid og lyst i hverdagen til å bruke litt av fritiden din på å planlegge og arrangere aktiviteter.
 • Du tror du vil like å ha ansvar for enkeltaktiviteter og gjennomføre en aktivitet fra A til Å etter opplæring, inkludert enkelt økonomiarbeid. Økonomiarbeidet er ikke vanskelig, men rutinen skal gjennomføres etter hver aktivitet. Som Enestående familier-leder må du være ryddig, også økonomisk.
 • Noen som allerede er med i Enestående familier har sagt til deg at de tror du kunne passe til å være leder. Kanskje har du hatt en prat med en leder der du bor og som har bedt deg om å melde interesse? Eller er det kanskje ikke noen gruppe i nærheten av der du bor slik at du kan tenke deg å starte opp ny?
 • Organisasjonen bak Enestående familier heter IOGT. Du kan enkelt være lojal mot de grunnverdiene organisasjonen vår står for. IOGT er en solidarietsorganisasjon. Vi er opptatt av at Enestående familier-ledere er bevisst sin egen rolle som forbilde blant annet når det gjelder omgang med alkohol og andre rusmidler.
 • Du trenger selv dette aktivitetstilbudet i ditt eget liv og gleder deg over det tilbudet gir deg og barna dine av aktiviteter i nærmiljøet og nye nettverksmuligheter.
 • Du kan framlegge såkalt politiattest/omsorgsattest til bruk i frivillig arbeid med barn (vi ordner det formelle på kurset, men du må vite at politiet vil gi deg en slik attest når du søker).
 • Du har i store trekk et vanlig og greit forhold til det offentlige (barnehage, barnevern, helsestasjon, skole og lignende) og har ikke behov for denne lederrollen for å vise at du er en helt alminnelig ok forelder. Det oppleves uproblematisk både å skulle forholde seg til det offentlige og at de reklamerer for arbeidet til gruppa hvor du er en av de frivillige lederne.

Alle våre frivillige ledere forholder seg til retningslinjer og kontrakt. Kontrakten forventes signert under lederkurset:

Lederkontrakt-for-ledere-i-Enestående-familier

Lederkurshelga, som ledersamlingen om høsten, arrangeres uten barn.

Vi regner med å fordele de få tilgjengelige kursplassene like før jul og at det er nok tid for dem som trenger det til å få på plass en god barnevaktordning hjemme. 

Prioritering: Interesserte fra eksisterende grupper med behov for flere frivillige ledere og interesserte fra steder hvor ny gruppe er ønsket og realistisk å starte.

Hører du hjemme i en eksisterende gruppe, tar vi alltid kontakt med hovedleder for å høre om behovet.

Skriv i beskjedfeltet når du melder interesse:

 • Litt om deg selv.
 • Referanseperson (fortrinnsvis en leder i Enestående familier)
 • Behov for at vi ordner hotellrom eller ikke (kanskje du heller vil foretrekke å bo privat hos noen du kjenner i området).

Vårt påmeldingssystem er utformet slik at det ikke går å melde seg på en aktivitet uten barn. Ditt "påmeldte" barn vil vi derfor forstå er der kun av tekniske årsaker :)

PRAKTISK INFORMASJON

Kurssted: Holmestrand Fjordhotell.

Start: Fredag 4. februar kl 18. Slutt: Søndag 6. februar kl 16.

Detaljert program: Ligger i kurspermen du får ved kursstart. 

Pris: Kurs, opphold og reisekostnader dekkes.

Vennlig hilsen

Cecilie Stenbrenden, kursholder

Nina Boberg, kaospilot

Informasjon

Dato

4. feb - 6. feb 2022

Klokkeslett

18:00 - 16:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Kaospilot: Nina Boberg 456 10 952.

Kursholder: Cecilie Stenbrenden 922 34 315.

Sted

Strandholmen 4, 3080 Holmestrand

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Start: 15. november
16:30
Slutt: 12. desember
22:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding