Drammensgruppa inviterer til gruvesafari i Koboltgruvene søndag 22. oktober

Velkommen til gruve tur inn i fjellet ved Koboltgruvene søndag 22. oktober

Vi vil besøke en spektakulær attraksjon - et "svevende glassgulv" som henger luftig i Edvar Sjakt 400 meter inn i fjellet.

Turen passer best for barn fra 4 år og oppover.

Vennligst les all informasjonen nedenfor her før du melder din interesse.

Søndag 22. oktober besøker vi Koboltgruvene og blir med på gruvesafari inn i fjellet.

Koboltgruvene strekker seg tre kilometer fra nord til syd. Det var her koboltmalmen ble funnet i 1772, og dannet grunnlaget for Norges største industribedrift. Det unike kulturlandskapet er formet av gruvearbeiderne som tok ut millioner av tonn med stein fra fjellet.

På Koboltgruvene kan du oppleve de mektige dagbruddene med utsiktspunkter tilrettelagt for alle. Se ned i dype juv, eller nyt den praktfulle utsikten over Tyrifjorden.

I mai 2017 åpnet vi en ny og spektakulær attraksjon i Koboltgruvene, et "svevende" glassgulv, som henger luftig i Edvard Sjakt  400 meter inn i fjellet. Her kan du få deg et lite kick om du vil. Når  du trår ut på gulvet ser du de lyssatte innslagene nedover mot det  originale tregulvet i bunnen, 20 meter under deg. Dette kan du oppleve på Historisk gruvetur.

Du kan lese mer om Koboltgruvene her

Ta gjerne med: Gode sko og varme klær da det kan være kaldt inne i fjellet. 

Oppmøteplass: Kl 12 på parkeringsplass ved Koboltgruvene. Lederne er lette å få øye på i gule vester. Her hilser vi på hverandre og går samlet inn i fjellet.

Koboltgruvene ligger ca. 8 km fra selve Blaafarveværket. Fra avkjøringen til Åmot på Rv. 35 er det godt skiltet hele veien når du kommer fra Hokksund/Drammen. Kommer du fra Hønefoss følger du skiltene mot Rv. 280 til Gol. Da vil du se direkte skilting til Koboltgruvene ved Circle K på Sysle, ca. 7 km fra Vikersund.

Gruvesafari vil vare fra kl 1230-1400 og etter turen vil det bli servert lapskaus med brød.

Har du ikke bil og trenger skyss fra oppmøteplassen? Skriv det i beskjedfeltet når du melder deg på. Det pleier å løse seg greit ved at vi fyller opp privatbilene våre. En forutsetning for å få skyss er imidlertid at du har vært med oss på en aktivitet tidligere slik at vi kjenner deg litt fra før.

Vår foreslåtte deltakerpris: Kr 30,- pr familie som dekker gruvetur og lapskaus. Betales kontant ved fremmøte, gjerne i en konvolutt merket med navnet ditt. Er prisen mer enn du klarer akkurat nå legger du bare litt mindre i konvolutten, det går helt fint. Har du derimot god økonomi og er med mest for det sosiale, er du som vanlig velkommen til å betale litt mer enn den foreslåtte deltakerprisen.

Påmelding: Logg inn med ditt brukernavn og passord og meld deg og dine på. Benytt gjerne beskjedfeltet om det også er andre ting du vil gjøre oss oppmerksomme på. Umiddelbart etter dette kommer det opp en farget statustekst på skjermen din om hvorvidt du er på ønskelista. En automatisk beskjed er samtidig sendt til din epostadresse. Vi vil bekrefte per mail innen 16. oktober om du har fått plass.

For at flest mulig familier skal få mulighet til å bli med er det kun anledning til å melde på egne barn.

 

Strever du med innlogging finner du informasjon her.

Vi gjør oppmerksom på at aktiviteter i Enestående familiers regi aldri avlyses. Men, det kan hende vi gjør noe helt annet enn det vi har planlagt, for eksempel om det bøtter ned en dag vi skal være ute. Hvor vi da drar istedenfor finner vi gjerne ut av sammen når vi møtes :)

Bare ta kontakt om du lurer på noe. Vi gleder oss til å treffe dere!

Vennlig hilsen leder Annette

IOGTs Enestående familier Drammen

Informasjon

Dato

22. okt 2017

Klokkeslett

12:00 - 15:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Navn Annette Skaugerud

Telefonnummer 976 03 546

E- post Drammen@enestaeendefamilier.no

Sted

Koboltgruvene

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Pris: 30.- per familie

Start: 14. oktober
10:00
Slutt: 18. oktober
20:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding