Slalåmhelg på Kongsberg 7.-9. februar

IOGTs Enestående familier har mange år på rad hatt flotte slalåmhelger på Kongsberg skisenter med base på Kongsberg vandrerhjem.

I 2020 går turen av stabelen 7. - 9. februar!

Tilbudet gjelder familier som er registrert hos oss. Vi skal ha med oss familier fra gruppene i Skien, Bø, Larvik, Sandefjord og Tønsberg, Drammen, Bærum og Asker. Turen passer for de med barn fra 10 år og oppover. Slik er det for at en hel helg med ski på beina og tett program skal bli en god opplevelse.

Vi vil som vanlig prioritere familier som ikke tidligere har vært med på tilsvarende tur.

Det åpnes for å melde sin interesse fra 10. januar kl 16.

De ca 60 tilgjengelige plassene fordeles 20. januar. Da går det ut en bekreftelse på epost til alle som får være med. Resten blir hengende igjen på ønskelista og blir kontaktet om og når vi kan tilby plass, for eksempel ved sykdomsforfall. I god tid før turen sender vi ut en velkomst-epost til alle deltakerne.

Tanken er å gi familier som ellers ikke ville reist på en slik tur mulighet til å oppleve en slalåmhelg utenom det vanlige. Det kan være mange grunner til at man ikke ellers reiser på en slik tur: Kanskje har man aldri vært i et alpinanlegg, har ikke råd eller har ikke lyst til å gjøre det alene. Vi har alltid med oss voksne og barn som aldri har hatt slalåmski på beina og heller aldri har vært i en skiheis. Terskelen for å prøve ut nye ting er lav på en slik tur. Her er vi sammen om å utfordre grensene våre og gi oss selv og barna spennende opplevelser!

Slalåmhelga er ment å være en "once-in-a-lifetime-opplevelse", og vi er særlig på jakt etter familier med stram økonomi. Her kan du lese mer om hvem Enestående familier er til for.

Vi har booket hele Kongsberg vandrerhjem. Hver familie får eget tre/firemannsrom.

Som på alle aktiviteter i Enestående familiers regi er også slalåmhelga helt alkoholfri, til glede for både barn og voksne :)

For ordens skyld gjør vi også oppmerksom på at man har det hele og fulle ansvaret for egne barn under hele turen. 

Reise: Hver familie ordner selv egen transport (bil, tog, buss). Siden vi skal t/r skisenteret i samlet flokk med privatbiler både lørdag og søndag, anbefaler vi alle som har mulighet til å komme i bil. Tursekker, ski, staver, hjelmer og alt det der tar mye plass og det blir vanskelig å få til logistikken om mange velger tog/buss istedenfor bil. Dersom du vet at du ikke kan komme med bil, skriver du det i beskjedfeltet når du melder din interesse, så sørger vi for å hente deg og dine på for eksempel togstasjonen i Kongsberg. Den ligger 5 minutters kjøretur fra vandrerhjemmet.

Kveldsmat: Hver familie tar med seg sin egen enkle kveldsmat til begge dagene. For eksempel brødskiver, pålegg, melk/saft. Tilberedes på vandrerhjemmets gjestekjøkken som er vanlig utstyrt.

Rommene: Køyesenger og eget bad med dusj og toalett. Alt av håndklær, dyner, puter og trekk finnes på rommet.

Når vi er på skisenteret: Siden vi smører med oss store, gode matpakker under frokostene og fyller termosene med noe varmt, ber vi alle la være å handle mat og drikke i skisenteret for å dempe kjøpepress mellom deltakere på turen.

Skiutstyr: Det er dyrt å leie utstyr på et skisenter og ofte kjempelange køer. Ta heller med eget eller hør med venner/bekjente om å få låne. Lokale utlånsentraler leier ofte ut for en veldig billig penge/gratis så det er lurt å forhøre seg med slike.

Slalåmskole: Vi booker slalåmskole med skisenterets instruktører lørdag kl 11. Slalåmskolen varer ca 1,5 time. Passer for deltakere i alle aldre og som er helt uten slalåmerfaring. Påmelding til Nina fredag kveld i salen.

Heiskort: Som utgangspunkt ordner vi et 2dagers heiskort til alle. 

Vi ønsker at alle er på plass seinest fredag kl 19. Da åpner vi helga med informasjon i matsalen og velkomstmiddag. 

Innsjekk kan imidlertid gjøres fra kl 16. Da er de første lederne på plass i resepsjonen :) Det er fint om flest mulig er på plass i god tid.

Vår foreslåtte deltakerpris: Kr 250,- for den voksne, kr 150,- pr barn. Betales først ved fremmøte via Vipps til IOGT Enestående familier #554169. Merk betalingen din: 8001 slalåmhelg.

Prisen inkluderer: Overnattinger, middager, frokoster, matpakker, termosfylling, lørdagsgodterier, heiskort og ettermiddagsbesøk søndag på Kongsberg Bergverksmuseum. Vi gjør oppmerksom på at innbetalinger ikke refunderes ved manglende frammøte.

Er vår foreslåtte deltakerpris mer enn du klarer, sier du bare ifra ved påmelding eller seinere, så finner vi en løsning (i tillegg kommer jo utgifter du har til reise og kveldsmat). Vi er raske til å gi rabatt eller frafalle forespørselen om foreslått deltakerpris ved behov. Dette trenger du ikke tenke er flaut eller ekkelt i det hele tatt. De aller fleste lederne i Enestående familier bor alene med barna sine og vet godt hvor utfordrende det kan være å få pengene til å strekke til også hyggelige helgeopplevelser. Samtidig vet vi av erfaring at mange ønsker å være med på å betale for en slik opplevelse.

Vi skal kose oss nesten glugg ihjel disse dagene. Her er helgas program:

 • FREDAG
 • 16: Innsjekk starter.
 • 19: Alle er på plass. Åpning av helga i matsalen. Informasjon og velkomstmiddag (taco).
 • 20: Felles bli-kjent-leker, salen 2. etg.
 • 21: Medbragt kveldsmat på gjestekjøkkenet for dem som trenger det. Barn i barneskolealder i seng til kl. 21.30.
 • 21.30: Voksne samles, salen 2. etg. Store barn/ungdommer blir med Juvente-ungdommer i eget grupperom/peisstue.
 • 23: Ro på bygget.
 • LØRDAG
 • 8.30: Felles frokost i matsal. Informasjon, matpakkesmøring og fylling av termoser.
 • 9.30: Felles avreise til skisenter i privatbiler. Pausebase lages i bunn av hovedbakken.
 • 11: Slalomskole.
 • 12: Matpakkelunsj ved pausebasen for dem som vil og kan.
 • 16.30: Felles middag i matsalen på vandrerhjemmet (pizza).
 • 18.30: Lørdagshygge med kino for barn og ungdom og foredrag/gruppearbeid om foreldre som forebyggere for de voksne. Vi stiller med lørdagsgodteri. Salen 2. etg.
 • Medbragt kveldsmat på gjestekjøkken. Barneskole-elever i seng til kl. 21.30.
 • 21.30: Voksne samles, salen 2. etg. Grupper og uformell hyggeprat. Store barn/ungdommer blir med Juvente-ungdommer i eget grupperom/peisstue.
 • 23: Ro på bygget.
 • SØNDAG:
 • 8.30: Felles frokost i matsal. Informasjon, matpakkesmøring og fylling av termoser. Pakking og utsjekk av rom, sengetøy legges på anvist plass.
 • 9.30: Avreise til skisenteret i privatbiler. Pausebase lages i bunn av hovedbakken.
 • 12: Matpakkelunsj ved pausebasen for dem som vil og kan.
 • 15: Retur til vandrerhjemmet for henting av bagasje.
 • 15.15: Kort fellessamling, sal 2. etg.
 • 16: Kongsberg Bergverksmuseum med guider.
 • 17: Hjemreise.

Vil du melde din interesse for å bli med? Logg inn med ditt brukernavn og passord og meld deg og dine på. Umiddelbart etterpå ser du en rød tekst på skjermen din om at dere er på ønskelista. Samme beskjed er også sendt til din epostadresse (det hender epost fra oss fanges opp av spamfilteret. Da blir den liggende som søppel/reklame hos mottaker og kan være vanskelig å se om man leser epost kun via mobiltelefon).

Det er som vanlig anledning til å melde interesse for kun seg selv og egne barn.

Strever du med innlogging, registrering o.l. finner du informasjon her.

Har du bare glemt passordet ditt og trenger et nytt? Benytt Glemt passord-funksjonen når du skal logge inn. Da sendes en epost umiddelbart til din epostadresse. Følg anvisningen og velg selv ditt nye passord.

Vennlig hilsen kaospilot Nina Boberg, nasjonal aktivtetskoordinator Trude Sletteberg og noen nye lederspirer

Informasjon

Dato

7. feb - 9. feb 2020

Klokkeslett

19:00 - 17:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Nina Boberg / Trude Sletteberg

456 10 952 / 976 14 519

ledelsen@enestaaendefamilier.no

Sted

Vinjes gate 1, Kongsberg

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Start: 10. januar
16:00
Slutt: 18. januar
18:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding