Sandefjord- og Tønsberggruppa inviterer: Laksefangst i Kjærrateina

Sandefjord- og Tønsberggruppa gjør noe de aldri har gjort før -bli med du også, da vel.

Nye og 'gamle' enestående familier er like velkomne.

Aktiviteten passer for de som liker seg ute :)

Vennligst les all informasjonen nedenfor her før du melder din interesse.

Torsdag 18. juli reiser vi til Kjærrateina i Kjærra Fossepark i Lågendalsveien!

'Kjærrafisket' nevnes for første gang allerede på 1300-tallet. Navnet kommer fra "ker" som betyr kar eller beholder. Anlegget består av store, laftede "furubrygger" fylt med stein for å tåle presset fra vann og is. Bryggene er sammenkoblet med gangbruer og fra disse senkes grindene som sperrer elveløpet når teina fisker. Midt mellom de to bryggene nærmest land ligger selve teina. Laksen som er på vei opp elvas østre løp ledes inn i denne teina.

Kjærra var i drift helt frem til 1958. Etter det forfalt anlegget gradvis, men etter iherdig innsats fra andelshaverne kunne det nyrestaurerte Kjærra-anlegget åpnes i 1992.

Tillatelse til gjenoppbygging av Kjærrafisket ble gitt av Direktoratet for naturforvaltning på betingelse av at det ikke drives som næringsfiske. Anlegget framstår derfor nå som et kulturhistorisk tiltak. Fisket er regulert av Fylkesmannen i Vestfold, som tillater fiske tre døgn pr uke i perioden 1.7 - 30.8. Fisket er også kvoteregulert; Kjærra har ikke lov til å fiske mer enn 500 kg laks hver sesong. Det fortelles imidlertid i en beretning av Jacob Wilse fra 1763 om en teineåpning hvor fangsten var 60 laks med total vekt 493 kg. Skulle det komme for mye laks inn i teina i forhold til kvoten, kan man åpne en luke i teina slik at laksen kan komme seg videre oppover elva.

Klokka 18 heves teina og da skal vi være på plass! Innholdet er som regel storlaks og mange kommer ofte langveis fra for å delta med tømmingen. Laksen blir auksjonert bort blant de fremmøtte og inntektene går til vedlikehold av anlegget. I tillegg blir det fanget laks til et stamlaksehus i kommunen, for å sikre en levedyktig laksestamme i fremtiden.

Ta med deg: Klær etter vær, kveldsmatpakke, drikkeflasker, kaffe/te og godt humør. Det er ikke værforbehold.

Fotografering: Ta gjerne bilder av egne barn på tur med oss, det er bare hyggelig. Vær imidlertid klar over at mange har reservert seg mot å bli fotografert og det skal respekteres.

Oppmøte: Kl 16. 30 på Jotuns parkeringsplass rett bortenfor togstasjonen i Sandefjord, tvers overfor Circle K. Leder har på gul vest og er lett å få øye på. Her hilser vi på hverandre og så kjører vi avgårde i samlet flokk i privatbilene våre.

Foreslått deltakerpris: Ingen denne dagen.

Påmelding: Logg inn med ditt brukernavn og passord og meld din interesse for å bli med. Benytt beskjedfeltet om det er ting du vil gjøre oss oppmerksomme på. Umiddelbart etterpå ser du en blå tekst på skjermen din om at du er påmeldt. Samme beskjed er også sendt til din epostadresse (det hender epost fra oss legger seg som søppel/reklame hos mottaker og den er lett å overse om man leser epost kun via mobiltelefon).

Det er som vanlig anledning til å melde på kun seg selv og egne barn. Et par dager før aktiviteten sender vi ut en liten påminnelse på epost.

Melder du deg på etter at de 30 plassene er passert, registreres du automatisk på ønskelista. Da hører du fra oss om vi på grunn av sykdomsforfall eller lignende har ledig kapasitet og plass til deg og dine også . Et slikt hyggelig tilbud kan komme helt frem til den dagen aktiviteten går av stabelen, så vet du det om du ser at vi ringer :)

Strever du med innlogging finner du informasjon her.

Har du bare glemt passordet ditt og trenger et nytt? Benytt Glemt passord-funksjonen når du skal logge inn. Da sendes en epost umiddelbart til din epostadresse. Følg anvisningen og velg selv ditt nye passord.

Bare ta kontakt om du lurer på noe.

Vennlig hilsen frivillig leder Nina

IOGTs Enestående familier Sandefjord og Tønsberg

Informasjon

Dato

18. juli 2019

Klokkeslett

16:30 - 20:30

Kontakt aktivitetsansvarlig

Nina Boberg

456 10 952

sandefjord@enestaaendefamilier.no

Sted

Kjærra fossepark. Lågendalsveien

Antall plasser: 30 Gjenværende: 17

Start: 8. juli
10:37
Slutt: 17. juli
20:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding