Sandefjord og Tønsberggruppa inviterer til introkurs i havpadling på Fjærholmen onsdag 8.juli

Sandefjord og Tønsberggruppa prøver noe nytt - vi skal teste ut havkajakk og inviterer til introkurs i havkajakk med padleopplevelser.no. Alle deltakere som gjennomfører aktiviteten får et våtkort for introkurs.

Nye og 'gamle' familier er like velkomne :)

Aktiviteten passer for familier med ungdom fra 13 års alder og oppover.

Vennligst les all informasjonen nedenfor her før du melder din interesse.

Onsdag 8.juli møtes vi på Fjærholmen på Nøtterøy. Vi blir en mindre gruppe voksne og ungdom som skal utforske, bli trygge og innføres i havpadling i naturskjønne omgivelser. Aktiviteten egner seg for de som ønsker å utfordre seg i kajakk og på vann.

Vi møtes for et felles nistepakke-måltid og bruker en times tid på å bli litt kjent før vi kaster oss inn i kajakkens verden. Selve intro-kurset varer i 3 timer, og vi holder på til ca klokka 15.00.

Vi forholder oss selvsagt til Folkehelseinstituttets råd og anbefalinger for å bremse smittespredningen av koronaviruset. Enestående familier har som anbefalt utviklet egne smittvernregler som bygger på disse. Vi forventer at alle kjenner og følger disse når de møter opp på aktiviteter hos oss.  Kort sagt kan reglene oppsummeres til KOM FRISK - VASK HENDA - HOLD AVSTAND. Har du grunn til å tro at du kan være bærer av smittsomme sykdommer så blir du hjemme. Vær ekstra nøye med håndvask og gode hoste/nysevaner og hold fornuftig avstand til andre.

Ta med: Drikkeflasker, matpakke og godt humør! Du må også ta med badetøy til å ha under våtdrakta, håndkle og tørre varme klær. Padleopplevelser stiller med kajakker, våtdrakter og redningsvester, men har du helt spesielle ønsker for våtdraktens passform er det bare å ta med egen eller lånt. Bua i Fritid Færder har gratis sportsutstyr til utlån.

Her er litt informasjon om introduksjonskurset fra Padleopplevelser.no:

Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært om utstyr, sjøsetting, ombordstigning, framoverpadling, vending, bakoverpadling, komme seg ut, m.m.

Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Kurset skal motivere for videre opplæring i padling.

  • Løfte, bære og sjøsette kajakk.
  • Padle forover med rett kurs.
  • Stoppe.
  • Svinge kajakken begge veier.
  • Bakoverpadling.
  • Gå rundt og komme seg tilfredsstillende ut av kajakken i vannet.
  • Ilandstigning
  • Sittestilling og god padleteknikk
  • Innføring til hvordan en kan øke sikkerheten ved padling.
  • Kjennskap til lokale padleforhold.

På slutten av kurset blir det litt ekstra utfordringer for de som ønsker dette :-)

inkl. kort og registrering hos NPF. Dere oppgir navn og registrerer dere under selve kurset så sender vi dere kursbevis i posten i etterkant.

Nødvendig erfaring.
Ingen

Tid/Pris.
Varighet: 3 timer

Kiosk: I Enestående familier er vi opptatt av at alle familier skal ha anledning til å være med, uansett størrelse på lommeboka. Av hensyn til fellesskapet og for å dempe kjøpepresset mellom deltakerne, oppfordres alle til å merke seg dette og unngå kioskhandling. Snakk med gjerne barna dine på forhånd slik at de er forberedt.

Fotografering: Ta gjerne bilder av egne barn, det er bare hyggelig, men vær klar over at mange har reservert seg mot å bli fotografert, og det skal respekteres.

Ansvar: Foreldre har alt ansvar for egne barn på våre aktiviteter.

Oppmøte: Kl 11.00 på parkeringsplassen på Fjærholmen. Lederne er lette å få øye på. Padleopplevelser vil sette opp en lavo ved hovedstranda rett ved parkeringsplassen. Her kan vi spise nista og kanskje ta en pustestopp innimellom kursopplegget.

Foreslått deltakerpris: Kr 50,- pr person. Betales ved oppmøte via VIPPS til IOGT Enestående familier #554169. Merk betalingen: 8031 Havpadling

Er prisen mer enn du klarer nå, går det fint å betale mindre. Har du derimot god økonomi, er du velkommen til å betale litt mer om du vil. Vi gjør oppmerksom på at innbetalinger ikke refunderes.

Har du ikke VIPPS, kan du selvsagt betale med kontanter.

Påmelding: Logg inn med ditt brukernavn og passord og meld din interesse for å bli med. Benytt beskjedfeltet når det er ting du vil gjøre oss oppmerksomme på. Umiddelbart etterpå ser du en rød tekst på skjermen din om at du er på ønskelista. Samme beskjed er også sendt til din epostadresse (det hender epost fra oss legger seg som søppel/reklame hos mottaker og den er lett å overse om man leser epost kun via mobiltelefon). Det er meningen at både voksne og ungdom skal gjennomføre padlekurset sammen. Ved helt spesielle ønsker må det eventuelt skrives i merknad dersom en av de påmeldte ikke skal delta i selve padlingen.

Det er som vanlig anledning til å melde interesse for kun seg selv og egne barn. Aktiviteten har begrenset antall plasser. De fordeles så rettferdig som mulig mandag 22.06.20. 

Står du fortsatt på ønskelista etter fordelingen av plassene er gjort, vet vi at du også vil være med. Da hører du fra oss om vi på grunn av sykdomsforfall e.l. har ledig kapasitet og klarer å få med deg og dine også. Tilbudet kan komme helt frem til dagen aktiviteten går av stabelen, så vet du det. 

Usikker på om du har fått plass? Se epost fra oss. I tillegg kan du se på Min side. Der finnes oppdatert oversikt over alle dine påmeldinger.

Strever du med innlogging finner du informasjon her.

Har du bare glemt passordet ditt og trenger et nytt? Benytt Glemt passord-funksjonen under innlogging. Da sendes en epost umiddelbart til din epostadresse. Følg anvisningen og velg selv ditt nye passord.

Vennlig hilsen

Nina og Anette

Frivillige ledere i IOGTs Enestående familier Sandefjord og Tønsberg

Informasjon

Dato

8. juli 2020

Klokkeslett

11:00 - 15:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Navn: Anette Malme

Telefonnummer: 91634196

E- post: sandefjord@enestaendefamilier.no

Sted

Fjærholmen camping

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Pris: 50

Start: 9. juni
23:30
Slutt: 22. juni
18:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding