Sandefjord og Tønsberg-gruppa er turister på tur: Bli kjent med Oslo!

Lefsebakst på Norsk Folkemuseum avslutter Osloturen vår.

Sandefjord- og Tønsberggruppa gjør noe de aldri har gjort før - blir du med, du også?

Vi skal utforske OSLO!  Har du sett Operaen? Har du vært i Kollen?  Vet du hvor Sinnataggen står - og tar du tatt en selfie med ham?

Aktiviteten passer for familier med barn som trives helt fint i et bussete noen timer, med litt fotostopp og sightseeing.

Vennligst les all informasjonen nedenfor her før du melder din interesse.

Søndag 2. september hopper vi på en flott buss med niste og drikke for dagen, og belager oss på en skikkelig "dannelsesreise" i vår egen hovedstad - Tigerstaden - Oslo.

I Oslo får vi med oss en guide som skal vise og fortelle oss om det alle utlendinger får vite om Oslo - og nå skal vi også oppleve byen som en ekte turist!  Vi tenker oss Operaen, slottet, en tur opp til Holmenkollen, hvor vi får et stopp så alle får tatt noen bilder, vi skal til Vigelandsparken og se alle de flotte statuene.  Her i parken gjør vi et litt lengre stopp, så guiden får vise og fortelle oss om den fantastiske skulpturparken. 

Guidingen er beregnet til ca tre timer.  Vi sier takk for i dag til guiden, og setter nesa mot Bygdøy.  Her har vi bestilt en omvisning på Norsk Folkemuseum.  Omvisningen heter Den store lefsebaksten, og slik beskriver de det:

En god gammel tradisjon er at gjester skal bys det beste man har å spise. I undervisningsrommene i Trøndelagstunet, en gård fra 1950-tallet, baker vi god gammeldags festlefse. Vi lærer å bruke bakstefløy når vi steker lefsene på takka. Turen går også til et hus fra Hordaland som er rikt dekorert med kroting. Her lærer vi om hvordan man forberedte hjemmet til høytidelige anledninger, og opplever hvordan det kunne være å bli tatt imot som gjest på 1700-tallet. Til slutt nytes varme lefser i godt lag i Trøndelagstunet. Gi beskjed om matallergier på forhånd."

Vi har bestilt omvisning for alle, men hvis du og dine heller vil se dere litt om på museet, kan dere det.  Gi oss i så fall beskjed, slik at vi ikke betaler for flere på omvisning enn dem som er med.

Her er tidsplanen vi jobber med:

Kl. 08.45 Bussen på Sandefjord rutebilstasjon, og er klar til ombordstigning.

Kl. 09.00 Avgang til Oslo  (det blir ventelig opplukk av passasjerer Tønsberg rutebilstasjon. Si fra i kommentarfeltet om du vil på i Tønsberg).

 Kl. 17 Avgang fra Norsk folkemuseum

Kl. 19 Ankomst Sandefjord

Ta med: Mat og drikke som du og dine trenger for dagen. Du bør beregne at det får plass ved setet ditt. Ta med eventuelt barnesete om du vurderer at du har bruk for det.

Oppmøteplass: Kl 08.45 på rutebilstasjonen i Sandefjord. Lederne er lette å få øye på i gule vester.

Vår foreslåtte deltakerpris: Kr 50,- pr person. Betales kontant ved fremmøte, gjerne i en konvolutt merket med navnet ditt. Er prisen mer enn du klarer akkurat nå legger du bare litt mindre i konvolutten, det går helt fint. Har du derimot god økonomi og er med mest for det sosiale, er du som vanlig velkommen til å betale litt mer enn den foreslåtte deltakerprisen.

Påmelding: Logg inn med ditt brukernavn og passord og meld deg og dine på. Benytt gjerne beskjedfeltet om det er ting du vil gjøre oss oppmerksomme på. Umiddelbart etter dette kommer det opp en farget statustekst på skjermen din om at du er på ønskelista. Samme beskjed er også sendt til din epostadresse (det hender epost fra oss havner i folks spamfilter. Da blir den liggende som søppel/reklame e.l. hos mottaker).

Det som vanlig anledning til å melde på kun seg selv og egne barn.

Når du står på ønskeliste, vet vi at du gjerne vil være med. Påmelding åpner 10. juli kl. 20. Det vil være mulig å sette seg på ønskeliste fram til turen går av stabelen.

Selv om du ikke får plass med en gang, har vi pga sykdomsforfall e.l. noen ganger ledige plasser og klarer å få med deg og dine også. Et slikt hyggelig tilbud fra oss kan komme helt frem til den dagen aktiviteten går av stabelen, så vet du det :)

Strever du med innlogging finner du informasjon her.

Har du bare glemt passordet ditt og trenger et nytt? Benytt Glemt passord-funksjonen når du skal logge inn. Da sendes en epost umiddelbart til din epostadresse. Følg anvisningen og velg selv ditt nye passord.

Vi gjør oppmerksom på at aktiviteter i Enestående familiers regi aldri avlyses. Men det kan hende vi gjør noe helt annet enn det vi har planlagt, for eksempel om det bøtter ned en dag vi skal være ute. Hvor vi da drar istedenfor finner vi gjerne ut av sammen når vi møtes :)

Det er noen kiosker på vår veiAv hensyn til fellesskapet og for å dempe kjøpepresset oppfordrer vi som vanlig alle til å unngå kioskhandling på tur med oss. Snakk gjerne med barna dine om det på forhånd.

Bare ta kontakt om du lurer på noe. Vi gleder oss til å treffe dere!

Vennlig hilsen frivillig leder Renate (tlf 980 72 551)  og Liselotte (tlf 950 24 333)

IOGTs Enestående familier Sandefjord og Tønsberg

Informasjon

Dato

2. sep 2018

Klokkeslett

8:45 - 19:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Navn Renate/ Liselotte

Telefonnummer 950 24 333

E-post Sandefjord@enestaaendefamilier.no

Sted

Møllers gate 3 sandefjord

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Pris: 50

Start: 10. juli
20:00
Slutt: 2. september
9:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding