Hele landet: Lederkurs for nye frivillige 10. - 12. februar

Hvert år kurser vi nye frivillige aktivitetsledere i Enestående familier.

Frivillige mammaer og pappaer over store deler av landet driver lokale grupper av Enestående familier der de bor. 

Kan du tenke deg å være med å starte en slik gruppe? Eller er det allerede en i nærheten av deg hvor du har lyst til å bidra med litt av DIN fritid og engasjement slik at enda flere nettverksbyggende aktiviteter kan arrangeres? Nå har du sjansen til å melde din interesse :)

Les all informasjonen nedenfor her før du melder din interesse.

For å starte en ny gruppe bør man være minst to, men enkelte steder har vi også startet opp med utgangspunkt i én eneste mamma eller pappa sin iver etter å skape noe nytt der de bor. Sammen finner vi ut hvordan vi kan gjøre en forskjell der du er.

Lederkurset er obligatorisk å gjennomføre for alle frivillige aktivitetsledere i Enestående familier. Kurs, opphold og reisekostnader dekkes for kursdeltakerne.

Som frivillig hos oss må man skrive under på vår lederkontrakt. Kontrakten gjennomgås nøye på kurset. Følg linken under her for å lese den.

Lederkontrakt-for-ledere-i-Enestående-familier

Vi tror de vi leter etter kjenner seg igjen i mye av dette:

 • Du er selv ofte alene med barna dine på en eller annen måte og har samtidig hodet litt over vannet i forhold til egen livssituasjon.
 • Du er utadvendt og selvgående, har alminnelig gode norskkunnskaper, er inkluderende, raus i møte med andre og har forståelse for menneskers ulikheter.
 • Du har tilgang til datamaskin hjemme, har elementære dataferdigheter og liker å lære nye tekniske ting. Som frivillig hos oss skal du selv klare å publisere og sende ut invitasjoner til aktiviteter,  holde styr på deltakerlister og følge opp økonomirutiner etter gjennomført aktivitet.  Dette er ikke vanskelig, men det skal gjennomføres. Du trenger vanlig dataprogramvare for å få det til.
 • Du har tid i hverdagen og lyst til å bruke litt av fritiden din på å arrangere aktiviteter.
 • Du tror du vil like å ha ansvar for enkeltaktiviteter og gjennomføre en aktivitet fra A til Å etter opplæring, inkludert enkelt økonomiarbeid. Du må være ryddig økonomisk.
 • Noen som allerede er med i Enestående familier har sagt til deg at de tror du kunne passe til å være leder. Kanskje har du allerede hatt en prat med en frivillig aktivitetsleder som har bedt deg om å melde din interesse?
 • Du vet at organisasjonen bak Enestående familier heter IOGT  og kan enkelt være lojal mot de grunnverdiene organisasjonen vår står for. IOGT er en solidarietsorganisasjon. Vi er opptatt av at frivillige hos oss er bevisst sin egen rolle som forbilde blant annet når det gjelder omgang med alkohol og andre rusmidler.
 • Du trenger selv Enestående familier i eget liv og gleder deg over det tilbudet vårt gir deg og barna dine av aktiviteter i nærmiljøet og nye nettverksmuligheter.
 • Du kan framlegge såkalt politiattest / omsorgsattest til bruk i frivillig arbeid med barn (vi ordner det formelle på kurset, men du må vite at politiet vil gi deg en slik attest når du søker).
 • Du har i store trekk et vanlig og greit forhold til det offentlige (barnehage, barnevern, helsestasjon, skole og lignende) og har ikke desperat behov for denne lederrollen for å "bevise" verken for deg selv eller andre at du er en helt alminnelig ok foreldre (hva nå det måtte bety, vi har alle vårt. Poenget er at du skal kunne samarbeide med slike instanser og de skal kunne reklamere for arbeidet til gruppa uten at de opplever det som problematisk at det er DU som er leder.)

Oppstart: Fredag kl 18. IOGTs lokaler i Torggata 1, Oslo sentrum.

Lørdag og søndag: Konferanseavdelingen på Anker hotell, Storgata 55.

Avslutning og hjemreise: Søndag kl 16. Vi ber deg være med hele kurset fra start til slutt. Vi trenger tiden.

Er du allerede knyttet til en lokal gruppe, anbefaler vi at du før påmelding tar en prat med aktivitetslederne der for å høre om det er behov for flere og finne ut om de tror du egner deg til rollen.

Har du fått en anbefaling fra en aktivitetsleder, oppgir du det når du melder din interesse. Vi tar alltid kontakt med hovedleder i gruppa for å høre om den som melder seg har egenskapene vi tenker er nødvendig for å kunne gjøre en bra lederjobb hos oss.

Kjenner ikke noen i Enestående familier deg fra før, kan du gjerne kontakte kursleder Trude Roland Sletteberg for en prat :)

I løpet av lederkurset finner vi sammen ut om dette er noe for deg. Vi er nøye på hvem som får være aktivitetsledere hos oss, men det er ikke først og fremst formelle kvalifikasjoner vi ser etter, så ikke nøl med å ta kontakt om du kjenner at dette er noe du har lyst til.

Påmelding: Du melder din interesse for å være med på samme måte som en vanlig aktivitet: Logg inn med ditt brukernavn og passord og klikk på påmeldingsknappen. Det går ikke rent teknisk å melde seg på noe hos oss uten barn. Siden lederkurshelga er kun for voksne, er det ikke anledning til å ta med ditt 'påmeldte' barn. Vi vil skjønne at barn er 'påmeldt' kun av tekniske årsaker.

Skriv samtidig i beskjedfeltet:

 • Litt om deg selv (det er ikke plass til mange ord)
 • Referanseperson, fortrinnsvis noen som kjenner deg i Enestående familier
 • Om du trenger overnatting på Anker hotell (vi ordner i så fall det). Bor du i Oslo eller i nærheten regner vi med du overnatter hjemme.

Umiddelbart etter påmelding ser du en rød tekst om at du er på ønskelista. Samme beskjed er også sendt til epostadressen din (det hender epost fra oss havner i folks spamfilter. Da legger den seg som søppel/reklame/uønsket hos mottaker og kan være lett å overse om man leser epost kun via mobiltelefon).

Det er begrenset antall kursplasser.

Du hører fra oss når det er klart om du får være med. Vi tildeler plasser formelt etter at påmeldingsfristen har gått ut.  Blir beskjeden fra oss borte i eposten din vil du alltid kunne se på "Min side" om du har fått plass eller om du fortsatt står på ønskelista.

Program sendes alle kursdeltakerne i god tid før kursstart.

Strever du med innlogging finner du informasjon her.

Vennlig hilsen

Trude Roland Sletteberg, Cecilie Stenbrenden og Nina Boberg

IOGTs Enestående familier

Informasjon

Dato

10. feb - 12. feb 2023

Klokkeslett

18:00 - 15:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Trude Roland Sletteberg, 97614519, ef@iogt.no

Cecilie Stenbrenden, 92234315, cecilie.stenbrenden@iogt.no

Nina Boberg, 45610952, nina.boberg@iogt.no (innkvartering)

Sted

IOGT, Torggata 1, 0181 Oslo

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Start: 14. november
15:33
Slutt: 5. januar
12:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding