Haugesundsgruppa inviterer til formiddagscruise til Lysefjorden og Preikestolen, besøk på Viking House og Sverd i Fjell fredag 17. juli.

Fantastisk dag med mange opplevelser

Haugesundsgruppa inviterer dere til formiddagscruise til Lysefjorden og Preikestolen, spennende inntrykk i Viking House, rusletur i Stavangerby, middag og besøk av Sverd i Fjell - fredag 17. juli. Dette blir en innholdsrik dag med mange flotte og spennende opplevelser! Vi gleder oss stort! Kom bli med oss! 

Vi har leid inn egen buss bare til oss. NB! Tidlig oppmøte!

Vi starter med et flott cruise hvor vi stanser opp for å mate geiter og får nærkontakt med en foss, før vi får se den majestetiske Preikestolen fra en annen vinkel. Fra cruiset går vi inn i Vikingverden og får oppleve spennende historie fra området. Etter dette blir det byvandring rundt om i Stavangerby før det blir god middag på Olivia. På vei hjem tar vi turen innom de fasinerende Sverd i fjell - nå når vi har vikinghistorien nært. 

Nye og 'gamle' familier er like velkomne :)

Aktiviteten passer for familier med barn fra 7 år og opp.

Vennligst les all informasjonen nedenfor her før du melder din interesse.

Vi forholder oss selvsagt til Folkehelseinstituttets råd og anbefalinger for å bremse smittespredningen av koronaviruset. Enestående familier har som anbefalt utviklet egne smittvernregler som bygger på disse. Vi forventer at alle kjenner og følger disse når de møter opp på aktiviteter hos oss.  Kort sagt kan reglene oppsummeres til KOM FRISK - VASK HENDA - HOLD AVSTAND. Har du grunn til å tro at du kan være bærer av smittsomme sykdommer så blir du hjemme. Vær ekstra nøye med håndvask og gode hoste/nysevaner og hold fornuftig avstand til andre.

Oppmøte: MØT PRESIS kl 06.45 på Flotmyr fredag 17. juli. NB! Tidlig oppmøte!! Vi har en ferje vi må nå for å rekke cruiset og kan derfor ikke vente på familier som er litt forsinket. NB!!

HER KAN DERE LESE LITT MER OM AKTIVITETENE VI SKAL VÆRE MED PÅ:

Formiddagscruise til Lysefjorden og Prekestolen. Dette er en tur med fantastiske opplevelser for store og små, og med kjekke aktiviteter for barna om bord. Vi seiler innover Lysefjorden mot Preikestolen, på veien stopper vi for å mate geitene som beiter i fjellveggen. De elsker når båten kommer på besøk! Vi drar innom Fantahålå hvor «fantene» gjemte seg for lensmannen i gamle dager før vi kommer til Preikestolen der Tom Cruise klatret i den stupbratte fjellveggen i filmen Mission Impossible 6. Vi fortsetter til Hengjanefossen hvor du risikerer å få en kald vanndusj i ansiktet!

Underveis kan barna lære å bli knutemester på en-to-tre, eller fargelegge tegninger av den flotte båten vår i akkurat de fargene de vil. Alle knute- og fargemestere belønnes med gratis vannis i kiosken.

Viking House er et besøkssenter i verdensklasse som formidler historien om vikingtiden i regionen gjennom VR-teknologi. Denne virtuelle virkeligheten ser man ved bruk av VR-brillesett, som gjør at man får oppleve filmen i 360 grader og møte vikingene ansikt til ansikt. Det gir oss muligheten til å oppleve gamle historiske hendelser på et helt ny måte.

Gå ombord i vikingskipet og bli med på et eventyr. Reis tilbake i tid og opplev VR-filmen «Den første kongen». Den handler om sagaenes fantastiske beretninger om Harald Hårfagre og slaget i Hafrsfjord i 872 der Hårfagre samlet Norge til ett rike. Du får oppleve vår spennende historie og kulturarv slik du aldri har sett det før.

Utenom VR-opplevelsen kan vi se flotte håndlagde tre-utskjæringer i tradisjonell vikingstil, treffe senterets egne vikinger som har på seg tradisjonelle klær.

Sverd i fjell er en bronseskulptur som er satt opp som minne om slaget i Hafrsfjord som samlet Norge til ett rike. Den er laget av tre store sverd som står opp fra svaberget i Møllebukta innerst i Hafrsfjord i Stavanger kommune.

Ett større sverd står for kongen som seira mens de to mindre er bilde på de tapende småkongene. Minnesmerket er også ment som et symbol for fred. Sverda er satt ned i fjellet for at de aldri mer skal brukes, slik en kunne stikke sverd i jorda som en fredshandling i norrøn tid.

Kiosk: I Enestående familier er vi opptatt av at alle familier skal ha anledning til å være med, uansett størrelse på lommeboka. Av hensyn til fellesskapet og for å dempe kjøpepresset mellom deltakerne, oppfordres alle til å merke seg dette og unngå kioskhandling. Snakk med gjerne barna dine på forhånd slik at de er forberedt.

Fotografering: Ta gjerne bilder av egne barn, det er bare hyggelig, men vær klar over at mange har reservert seg mot å bli fotografert, og det skal respekteres.

Ansvar: Foreldre har alt ansvar for egne barn på våre aktiviteter.

Foreslått deltakerpris: Kr 150 pr familie. Betales ved oppmøte via VIPPS til IOGT Enestående familier #554169. Merk betalingen: 8020 Preikestolen

Er prisen mer enn du klarer nå, går det fint å betale mindre. Har du derimot god økonomi, er du velkommen til å betale litt mer om du vil. Vi gjør oppmerksom på at innbetalinger ikke refunderes.

Påmelding: Logg inn med ditt brukernavn og passord og meld din interesse for å bli med. Benytt beskjedfeltet når det er ting du vil gjøre oss oppmerksomme på. Umiddelbart etterpå ser du en rød tekst på skjermen din om at du er på ønskelista. Samme beskjed er også sendt til din epostadresse (det hender epost fra oss legger seg som søppel/reklame hos mottaker og den er lett å overse om man leser epost kun via mobiltelefon).

Det er som vanlig anledning til å melde interesse for kun seg selv og egne barn. Aktiviteten har begrenset antall plasser. De fordeles så rettferdig som mulig mandag 13. juli. NB! SJEKK MAIL!!  

Usikker på om du har fått plass? Se epost fra oss. I tillegg kan du se på Min side. Der finnes oppdatert oversikt over alle dine påmeldinger.

Strever du med innlogging finner du informasjon her.

Vennlig hilsen

Hilde og Linda

Frivillige ledere i IOGTs Enestående familier Haugesund

Informasjon

Dato

17. juli 2020

Klokkeslett

6:45 - 20:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Hilde og Linda (970 19 134)

Sted

Flotmyr

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Pris: 150 kr pr familie

Start: 9. juli
21:30
Slutt: 13. juli
12:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding