Østlandet: Skihelg på Kongsberg 9.-11. februar 2018

IOGTs Enestående familier har mange år på rad hatt fantastiske skihelger på Kongsberg skisenter med base på Kongsberg vandrerhjem. I 2018 går skihelga av stabelen 9.-11. februar.

Tilbudet gjelder kun familier som er registrert hos oss. Vi skal ha med oss familier fra gruppene i Oslo, Buskerud, Telemark og Vestfold. Turen passer for de med barn i barneskolealder og oppover (slik er det for at en hel helg med ski på beina og tett program skal bli en god opplevelse.)

Vi vil som vanlig prioritere å tilby plasser til nykommere. Har du og dine vært med oss på denne turen tidligere og har lyst til å bli med igjen? Skriv det i beskjedfeltet når du melder din interesse. Det gjør det lettere for oss å fordele plassene rettferdig. 

Det åpnes for å melde sin interesse på ønskelista fredag 5. januar kl 20. Erfaringsmessig vil det da være svært stor pågang her på nettsiden. 

Vi regner med å ha fordelt de rundt 70 plassene allerede etter en ukes tid. Da sender vi ut en velkomst-epost til alle som får være med. Resten blir hengende igjen på ønskelista og blir kontaktet om og når vi kan tilby plass.

Tanken er å gi familier som ellers ikke ville reist på en slik tur mulighet til å oppleve en skihelg utenom det vanlige. Det kan være mange grunner til at man ikke ellers reiser på en slik tur: Kanskje har man aldri vært i et alpinanlegg, har ikke råd eller har ikke lyst til å gjøre det alene. Vi har tidligere hatt med oss voksne og barn som aldri har hatt ski på beina og heller aldri har vært i en skiheis, og terskelen for å prøve ut nye ting er lav på en slik tur. Her er vi sammen om å utfordre grensene våre og gi oss selv og barna spennende opplevelser. Turen er ment å være en "once-in-a-lifetime-opplevelse", og vi er særlig på jakt etter familier som ikke har økonomi til lignende tur til ordinære priser. Her kan du lese mer om hvem Enestående familier er til for.

Alle barn og ungdommer sover på samme rom som forelderen/foresatt. Det er for det meste firemannsrom og en del må regne med å dele rom med en annen familie med voksen av samme kjønn. Noen barn kan havne på madrass på gulvet. Dette har fungert helt fint i alle år. Skulle du derimot ha et særskilt behov for eget rom, kan du skrive det i beskjedfeltet når du melder din interesse og vi vil se hva vi kan få gjort med det, men vi vil prioritere å få fylt rommene slik at flest mulig får vært med.

Som på alle aktiviteter i Enestående familiers regi er skihelga et helt alkoholfri arrangement, til glede for både barn og voksne. For ordens skyld gjør vi også oppmerksom på at man har det hele og fulle ansvaret for egne barn under hele helga. 

Reise: Det settes ikke opp buss. Hver familie ordner selv egen transport (bil, tog, buss). Siden vi skal t/r skisenteret i samlet flokk med privatbiler både lørdag og søndag, anbefaler vi å komme i bil. Tursekker, ski, staver og alt det der tar mye plass og det blir vanskelig å få til om mange velger tog/buss istedenfor bil. Dersom du vet at du ikke kan komme med bil, skriver du det i beskjedfeltet når du melder din interesse, så skal vi sørge for å få hentet deg og dine på for eksempel togstasjonen i Kongsberg. Den ligger 5 minutters kjøretur fra vandrerhjemmet.

Kveldsmat: Hver familie tar med seg sin egen enkle kveldsmat til begge dagene, for eksempel brødskiver, pålegg, melk/saft. Tilberedes på vandrerhjemmets gjestekjøkken som er vanlig utstyrt.

Rommene: Køyesenger og eget bad med dusj og toalett. Alt av håndklær, dyner, puter og trekk finnes på rommet.

Når vi er på skisenteret: Siden vi smører med oss store, gode matpakker under frokostene og fyller termosene med noe varmt, vil det ikke være nødvendig å ha med penger til mat og drikke i skisenteret.

Skiutstyr: Det er dyrt å leie skiutstyr på et skisenter og ofte kjempelange køer (familier på tur med oss denne helgen har mulighet til å leie til barnepris, uansett alder). Ta heller med eget utstyr eller hør med venner/bekjente om å få låne. Lokale utlånsentraler leier også ofte ut for en veldig billig penge/gratis så det kan være lurt å forhøre seg der. Vi har litt erfaring med hvor slike utlånssentraler finnes, så spør oss gjerne om tips før turen.

Skiskole: Når turens plasser er fordelt, åpnes det for å bestille rimelig skiskole gjennom oss, om man trenger det. Kr 50,- pr person. Skisenterets instruktører er dyktige, og vi har booket dem lørdag kl 11 og kl 13. Hver skiskole varer 1,5 time og har plass til 7 deltakere i alle aldre.

Heiskort: Når turens plasser er fordelt, åpnes det for å bestille rimelige heiskort gjennom oss, om man trenger det. Heiskortene det gjelder er 2-dagerskort i hovedbakke (kr 150,-) eller 2-dagerskort i barne/aktivitetsbakke (kr 100,-).

Vi har leid hele vandrerhjemmet denne helga og ønsker at alle er på plass seinest fredag kl 19. Da åpner vi skihelga med informasjon i matsalen og velkomstmiddag. Innsjekk kan gjøres fra kl 16. Da er de første lederne på plass i resepsjonen :)

Vår foreslåtte deltakerpris: Kr 200,- pr voksen og kr 100,- pr barn. Betales kontant til leder ved fremmøte. Prisen inkluderer overnattinger, middager, frokoster, matpakker, termosfylling, lørdagsgodterier og ettermiddagsbesøk søndag på Kongsberg Bergverksmuseum.

Er vår foreslåtte deltakerpris mer enn du klarer, gir du oss bare beskjed så finner vi en løsning sammen (i tillegg kommer jo utgiftene dine til heiskort, reise og kveldsmat). Dette trenger du ikke tenke er flaut eller ekkelt i det hele tatt. De aller fleste lederne i Enestående familier bor alene med barna sine og vet godt hvor utfordrende det kan være å få pengene til å strekke til også hyggelige helgeopplevelser.

Vi skal kose oss nesten glugg ihjel disse dagene. Se skihelgas program:

 • FREDAG
 • 16: Innsjekk starter
 • 19: Åpning av helga i matsalen, informasjon og velkomstmiddag (taco)
 • 20: Felles bli-kjent-leker, salen 2. etg
 • 21: Medbragt kveldsmat på gjestekjøkkenet for dem som trenger det. Småtroll i seng etterhvert
 • 21.30: Voksne samles, salen 2. etg. Store barn/ungdommer blir med Juvente-ungdommer i eget grupperom
 • 23: Ro på bygget.
 • LØRDAG
 • 8.30: Felles frokost i matsal. Informasjon, matpakkesmøring og fylling av termoser
 • 9.30: Felles avreise til skisenter i privatbiler. Pausebase lages i bunn av barne- og hovedbakke
 • 11: Skiskole
 • 12: Matpakkelunsj ved pausebasene for dem som vil og kan
 • 13: Skiskole
 • 16.30: Felles middag i matsalen på vandrerhjemmet (pizza)
 • 18.30: Lørdagshygge med leker og moro av ukjent innhold. Lørdagsgodteri. Salen 2. etg
 • Medbragt kveldsmat på gjestekjøkken. Småtroll i seng etterhvert
 • 21.30: Voksne samles, salen 2. etg. Grupper og hyggeprat. Store barn/ungdommer blir med Juvente-ungdommer i eget grupperom
 • 23: Ro på bygget.
 • SØNDAG:
 • 8.30: Felles frokost i matsal. Informasjon, matpakkesmøring og fylling av termoser. Pakking og utsjekk av rom, sengetøy legges på anvist plass
 • 9.30: Felles avreise til skisenteret i privatbiler. Pausebase lages i bunn av barne- og hovedbakke
 • 12: Matpakkelunsj ved pausebasene for dem som vil og kan
 • 15: Retur til vandrerhjemmet for henting av bagasje
 • 15.15: Kort fellessamling, sal 2. etg
 • 16: Kongsberg Bergverksmuseum m/ guide
 • 17: Hjemreise

Vil du melde din interesse for å bli med? Logg inn med ditt brukernavn og passord og meld deg og dine på. Umiddelbart etter dette ser du på skjermen din en rød tekst om at dere er på ønskelista. Samme beskjed er blitt sendt til din epostadresse (det hender epost fra oss blir tatt i folks spamfilter. Da blir den ofte liggende som søppel/reklame hos mottaker).

Det er som vanlig anledning til å kun melde interesse for seg selv og egne barn.

Vi regner som sagt med å ha fordelt de rundt 70 plassene allerede etter en ukes tid, fredag 12. januar. De familiene som får være med denne gangen vil da motta en bekreftelse fra oss på epost. Resten blir værende på ønskelista. Ved ledige plasser pga sykdomsforfall o.l. ber vi med oss familier derfra :)

Strever du med innlogging, registrering o.l. finner du informasjon her. 

Hilsen nasjonal leder Trude Sletteberg, kaospilot Nina Boberg m/flere.

IOGTs Enestående familier

Informasjon

Dato

9. feb - 11. feb 2018

Klokkeslett

19:00 - 17:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Nina Boberg / Trude Sletteberg
456 10 952
ledelsen@enestaaendefamilier.no

Sted

Kongsberg vandrerhjem bergmanden

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Start: 5. januar
20:00
Slutt: 10. januar
20:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding