Hele landet: Lederkurs for nye frivillige ledere 24. - 26. januar

Hvert år i januar kurser vi nye frivillige ledere i Enestående familier.

Neste kurs blir 24. - 26. januar 2020.

Frivillige mammaer og pappaer over hele landet starter og driver lokale grupper av Enestående familier der de bor.

Kan du tenke deg å være med å starte en slik gruppe? Eller er det allerede en gruppe i nærheten av deg hvor du har lyst til å bidra med litt av DIN fritid og engasjement slik at enda flere aktiviteter kan arrangeres? Nå har du sjansen til å melde din interesse!

Les ALL informasjonen nedenfor her før du melder din interesse for å være med :)

For å starte en ny gruppe bør man være minst to, men enkelte steder har vi også startet opp med utgangspunkt i én eneste mamma eller pappa sin iver etter å skape noe nytt der de bor. Sammen finner vi ut hvordan vi kan gjøre en forskjell der du er.

Lederkurset er obligatorisk å gjennomføre for alle frivillige Enestående familier-ledere. Kurs, opphold og reisekostnader dekkes for kursdeltakerne.

Vi forventer at du som leder også deltar på ledersamlingen en helg hver høst og skriver under på vår lederkontrakt. Kontrakten leser du ved å følge linken under her.

Lederkontrakt-for-ledere-i-Enestående-familier

Vi tror de vi leter etter kjenner seg igjen i mye av dette:

 • Du er selv ofte alene med barna dine på en eller annen måte og har samtidig hodet litt over vannet i forhold til egen livssituasjon.
 • Du er utadvendt og selvgående, har alminnelig gode norskkunnskaper, er inkluderende, raus i møte med andre og har forståelse for menneskers ulikheter.
 • Du har tilgang til datamaskin hjemme, har elementære dataferdigheter og liker å lære nye tekniske ting. Som leder hos oss skal du selv klare å publisere og sende ut invitasjoner til aktiviteter,  holde styr på deltakerlister og følge opp økonomirutiner etter gjennomført aktivitet.  Dette er ikke vanskelig, men det skal gjennomføres. Du trenger vanlig dataprogramvare for å få det til.
 • Du har tid i hverdagen og lyst til å bruke litt av fritiden din på å arrangere aktiviteter.
 • Du tror du vil like å ha ansvar for enkeltaktiviteter og gjennomføre en aktivitet fra A til Å etter opplæring, inkludert enkelt økonomiarbeid. Som leder hos oss må du være ryddig økonomisk.
 • Noen som allerede er med i Enestående familier har sagt til deg at de tror du kunne passe til å være leder. Kanskje har du allerede hatt en prat med en leder der du bor som har bedt deg om å melde din interesse?
 • Du vet at organisasjonen bak Enestående familier heter IOGT  og kan enkelt være lojal mot de grunnverdiene organisasjonen vår står for. IOGT er en solidarietsorganisasjon. Vi er opptatt av at lederne hos oss er bevisst sin egen rolle som forbilde blant annet når det gjelder omgang med alkohol og andre rusmidler.
 • Du trenger selv Enestående familier i ditt eget liv og gleder deg over det tilbudet vårt gir deg og barna dine av aktiviteter i nærmiljøet og nye nettverksmuligheter.
 • Du kan framlegge såkalt politiattest/omsorgsattest til bruk i frivillig arbeid med barn (vi ordner det formelle på kurset, men du må vite at politiet vil gi deg en slik attest når du søker).
 • Du har i store trekk et vanlig og greit forhold til det offentlige (barnehage, barnevern, helsestasjon, skole og lignende) og har ikke desperat behov for denne lederrollen for å "bevise" verken for deg selv eller andre at du er en helt alminnelig ok foreldre (hva nå det måtte bety, vi har alle vårt. Poenget er at du skal kunne samarbeide med slike instanser og de skal kunne reklamere for arbeidet til gruppa uten at de opplever det som problematisk at det er DU som er leder.)

Oppstart: Fredag kl 18 i det store konferanserommet på Hotel Anker i Storgata 55, Oslo. Der holder vi til også lørdag og søndag.

Avslutning og hjemreise: Søndag kl 16.

Er du allerede knyttet til en lokal gruppe, anbefaler vi at du før påmelding tar en prat med lederne der for å høre om det er behov for flere og finne ut om de tror du egner deg til rollen.

Har du fått en anbefaling fra en leder i gruppa du tilhører, er det flott om du oppgir det når du melder din interesse. Vi tar alltid kontakt med hovedleder i gruppa for å høre om den som melder seg har egenskapene vi tenker er nødvendig for å kunne gjøre en bra lederjobb hos oss.

Kjenner ikke noen i Enestående familier deg fra før, kan du gjerne kontakte oss kursledere så tar vi en prat :)

I løpet av lederkurset finner vi sammen ut om dette er noe for deg. Vi er nøye på hvem som får være ledere hos oss, men det er ikke først og fremst formelle kvalifikasjoner vi ser etter, så ikke nøl med å ta kontakt om du kjenner at dette er noe du har lyst til.

Påmelding: Du melder din interesse for å være med på samme måte som en vanlig aktivitet: Logg inn med ditt brukernavn og passord og klikk på påmeldingsknappen. Det går ikke å melde seg på noe hos oss uten barn. Siden lederkurshelga er for voksne, er det ikke anledning til å ta med ditt 'påmeldte' barn. Vi kursledere vil skjønne at barn er 'påmeldt' kun av tekniske årsaker.

Du må skrive i beskjedfeltet:

 • Litt om deg selv
 • Referanseperson
 • Om du trenger overnatting på hotellet (bor du i Oslo, regner vi med du overnatter hjemme)

Vi er opptatt av å holde kostnader nede, så du må være innstilt på å dele rom med en annen lederkursdeltaker av samme kjønn (twinrom er for to personer og har to adskilte senger. Vi har også booket noen trippelrom). Har du særskilte behov som gjør det vanskelig å dele rom? Ring oss for en prat, så finner vi nok en løsning.

Umiddelbart etter påmelding ser du en rød tekst om at du er på ønskelista. Samme beskjed er også sendt til epostadressen din (det hender epost fra oss havner i folks spamfilter. Da legger den seg som søppel/reklame/uønsket hos mottaker og kan være lett å overse om man leser epost kun via mobiltelefon).

Du hører fra oss når det er klart om du får være med. Vær forberdt på at det kan ta litt tid.

Program sendes alle kursdeltakerne over nyttår.

Strever du med innlogging finner du informasjon her.

Har du bare glemt passordet ditt og trenger et nytt? Benytt Glemt passord-funksjonen når du skal logge inn. Da sendes en epost umiddelbart til din epostadresse. Følg anvisningen og velg selv ditt nye passord.

Vennlig hilsen kursleder Trude Sletteberg tlf: 976 14 519 og kaospilot Nina Boberg tlf: 456 10 952

IOGTs Enestående familier

Informasjon

Dato

24. jan - 26. jan 2020

Klokkeslett

18:00 - 13:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Trude Sletteberg og Nina Boberg

456 10 952

ledelsen@enestaaendefamilier.no 

Sted

Storgata 55, Oslo

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Start: 1. oktober
9:00
Slutt: 21. desember
21:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding