Hele landet: Lederkurs for nye lokale ledere 26.- 28. januar 2018

Hvert år kurser vi nye frivillige lokale ledere.

Neste kurs blir 26.-28. januar 2018.

Frivillige mammaer og pappaer over hele landet starter og driver lokale grupper av Enestående familier der de bor. Kan du tenke deg å være med å starte en slik gruppe noe sted? Eller er det kanskje allerede en gruppe i nærheten av deg hvor du har lyst til å bli en del av ledergjengen? Har en leder eller deltaker i Enestående familier anbefalt deg å ta lederkurset? Har du lyst til å bli leder hos oss men kjenner ingen som kan anbefale at du får være med?

For å starte en ny gruppe bør man i utgangspunktet være minst to, men enkelte steder har vi også startet grupper med utgangspunkt i en eneste mamma eller pappa sin iver etter å skape noe nytt der de bor. Sammen finner vi ut hvordan vi kan gjøre en forskjell der du er.

Lederkurset er obligatorisk å gjennomføre for alle frivillige ledere hos oss :) Kurset, opphold og reisekostnader dekkes for kursdeltakerne. Med andre ord er det gratis for deltakerne å være med på våre lederkurs.

Vi forventer også at du som leder deltar på ledersamlingen en helg (lør-søn) hver høst og skriver under på vår lederkontrakt. Kontrakten kan du lese ved å følge linken under her.

.Vi tror de vi leter etter kjenner seg igjen i mye av dette:

  • Du er selv ofte alene med barna dine på en eller annen måte, og har samtidig hodet litt over vannet i forhold til egen livssituasjon.
  • Du er utadvendt og selvgående, inkluderende, raus i møte med andre og har forståelse for menneskers ulikheter.
  • Du har tilgang til pc og har elementære dataferdigheter.
  • Du tror du vil like å ha ansvar for enkeltaktiviteter og kan gjennomføre en aktivitet fra A til Å etter opplæring.
  • Noen som allerede er med i Enestående familier har sagt til deg at de tror du kunne passe til å være leder hos oss. Kanskje har du allerede hatt en prat med en lokal hovedleder som har bedt deg om å melde din interesse for å være med til oss.
  • Du vet at organisasjonen bak Enestående familier heter IOGT og kan enkelt være lojal mot de grunnverdiene organisasjonen vår står for. IOGT er en solidarietsorganisasjon. Vi er opptatt av at du som leder hos oss er bevisst din egen rolle som forbilde blant annet når det gjelder din omgang med alkohol og andre rusmidler.
  • Du trenger selv Enestående familier i ditt eget liv og gleder deg over det tilbudet vårt gir deg og barna dine av aktiviteter og nye nettverksmuligheter.
  • Du kan framlegge såkalt politiattest / omsorgsattes til bruk i frivillig arbeid med barn (vi ordner det formelle på kurset, men du må vite at politiet vil gi deg en slik attest når du spør).
  • Du har i store trekk et vanlig og greit forhold til eksempelvis det offentlige hjelpeapparatet (barnehage, barnevern, helsestasjon, skole og lignende) og har ikke desperat behov for denne lederrollen for å "bevise" verken for deg selv eller andre at du er en helt alminnelig ok foreldre (hva nå det måtte bety, vi har alle vårt. Poenget er at du skal kunne samarbeide med slike instanser og de skal kunne reklamere for arbeidet til gruppa uten at de opplever det som problematisk at det er DU som er leder.)

Oppstart: Fredag kl 18 i det store konferanserommet på Hotel Anker i Storgata 55. Der holder vi til også lørdag og søndag. Avslutning og hjemreise: Søndag kl 16.

Påmelding: Du melder din interesse for å være med på lederkurset på samme måte som en vanlig aktivitet. Er du allerede knyttet til en lokal gruppe anbefaler vi at du først tar kontakt med din lokale hovedledleder for å høre om det er behov for flere ledere der du er, og finne ut om dine lokale ledere tror du egner deg til rollen. Logg deg deretter inn med ditt brukernavn og passord og meld din interesse for å delta. (Det går ikke lenger å melde seg på noe hos oss uten barn. Men siden lederkurshelga er kun for voksne, er det altså ikke anledning til å ta med 'påmeldte' barn.)

Skriv gjerne litt i beskjedfeltet om hvem du er og om du har noen referanser fra Enestående familier eller andre steder som vi kan snakke litt med før vi bestemmer om du får være med :) Har du fått en anbefaling fra din lokale leder er det derfor fint om du skriver det i beskjedfeltet. Vi tar alltid kontakt med lokal hovedleder når noen melder sin interesse for å være med, så vi er sikre på at de som melder seg har de egenskapene vi tror trengs for å kunne gjøre en bra lederjobb hos oss. 

Vi ordner rom på Anker hotell for dem som trenger det (skriv det i beskjedfeltet. Da får vi all informasjon på ett sted og god oversikt. Bor du i Oslo, regner vi med at du i utgangspunktet ikke trenger hotellrom.)

Kjenner ikke noen i Enestående familier deg fra før, kontakter du nasjonal leder Trude Sletteberg så tar vi en prat og blir litt kjent. I løpet av kurset finner vi sammen ut om dette er noe for deg. Vi er nøye på hvem som får lov til å være ledere hos oss, men det er ikke først og fremst formelle kvalifikasjoner vi ser etter, så ikke vær redd for å melde din interesse.

Umiddelbart etter at du har meldt din interesse ser du på skjermen din en rød tekst om at du er på ønskelista. Samme beskjed er sendt til din epostadresse.

Du hører fra oss når vi har bestemt hvem som får være med (nå i slutten av oktober har vi sendt ut epost-bekreftelse til de første som har fått plass. Det hender dessverre innimellom at slik epost havner i folks spamfilter og blir liggende som søppel/reklame hos mottakeren, så let der om du ikke finner den i innboksen din).

Program kommer til de som skal være med når det nærmer seg kursstart.

Bare ta kontakt med oss om du lurer på noe :)

Vennlig hilsen kursleder Trude Sletteberg tlf: 976 14 519 og kaospilot Nina Boberg tlf: 456 10 952

IOGTs Enestående familier

Informasjon

Dato

26. jan - 28. jan 2018

Klokkeslett

18:00 - 16:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Nina Boberg / Trude Sletteberg

456 10 952

ledelsen@enestaaendefamilier.no

Sted

Anker hotel, Storgata 55, 0182 Oslo

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Start: 22. september
10:10
Slutt: 15. januar
20:00

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding

Endre melding