Hele landet: Lederkurs for nye lokale ledere 26.- 28. januar 2018

Hvert år kurser vi nye frivillige lokale ledere.

Neste kurs blir 26.-28. januar 2018.

Frivillige mammaer og pappaer over hele landet starter og driver lokale grupper av Enestående familier der de bor. Kan du tenke deg å starte en slik gruppe? Eller er det kanskje allerede en gruppe i nærheten av deg hvor du har lyst til å bli en del av ledergjengen?

Lederkurset er obligatorisk å gjennomføre for alle frivillige ledere hos oss :)

Vi forventer at du som leder deltar på ledersamlingen en helg (lør-søn) hver høst og også skriver under på vår lederkontrakt.

Kurset, opphold og reisekostnader dekkes for kursdeltakerne. Med andre ord er det gratis for deltakerne å være med på våre lederkurs.

Vi tror de vi leter etter kjenner seg igjen i mye av dette:

  • Du er selv ofte alene med barna dine på en eller annen måte, og har samtidig hodet litt over vannet i forhold til egen livssituasjon.
  • Du er utadvendt og selvgående, inkluderende, raus i møte med andre og har forståelse for menneskers ulikheter.
  • Du har tilgang til pc og har elementære dataferdigheter.
  • Du tror du vil like å ha ansvar for enkeltaktiviteter og kan gjennomføre en aktivitet fra A til Å etter opplæring.
  • Noen som allerede er med i Enestående familier har sagt til deg at de tror du kunne passe til å være leder hos oss.
  • Du vet at organisasjonen bak Enestående familier heter IOGT og kan enkelt være lojal mot de grunnverdiene organisasjonen vår står for.
  • Du trenger selv Enestående familier i ditt eget liv og gleder deg over det tilbudet vårt gir deg og barna dine av aktiviteter og nye nettverksmuligheter.
  • Du kan framlegge såkalt vandelsattest til bruk i frivillig arbeid med barn (vi ordner det formelle på kurset, men du må vite at politiet vil gi deg en slik attest når du spør).
  • Du har i store trekk et vanlig og greit forhold til eksempelvis det offentlige hjelpeapparatet (barnehage, barnevern, helsestasjon, skole og lignende) og har ikke desperat behov for denne lederrollen for å "bevise" verken for deg selv eller andre at du er en helt alminnelig ok foreldre (hva nå det måtte bety, vi har alle vårt. Poenget er at du skal kunne samarbeide med slike instanser og de skal kunne reklamere for arbeidet til gruppa uten at de opplever det som problematisk at det er DU som er leder.)

Har en leder i Enestående familier anbefalt deg å ta lederkurset? Har du lyst men mangler anbefaling? Eller kanskje savner du en gruppe der du bor og ønsker å starte opp en?

Kjenner vi deg ikke fra før, kontakter du nasjonal leder Trude Sletteberg så tar vi en prat og blir litt kjent. I løpet av kurset finner vi sammen ut om dette er noe for deg. Vi er nøye på hvem som får lov til å være ledere hos oss, men det er ikke først og fremst formelle kvalifikasjoner vi ser etter, så ikke vær redd for å melde din interesse.

Fredag kveld fra kl 18 avholdes kurset i IOGTS lokaler i Torggata 1 sentralt i Oslo. Lørdag og søndag benytter vi et stort konferanserom på Hotel Anker i Storgata 55.

Påmelding: Du melder din interesse for å være med på lederkurset på samme måte som en vanlig aktivitet -logg inn med ditt brukernavn og passord. (Det går ikke lenger å melde seg på noe hos oss uten barn. Men siden lederkurshelga er kun for voksne, er det altså ikke anledning til å ta med 'påmeldte' barn.) 

Umiddelbart etter dette ser du på skjermen din en rød tekst om at du er på ønskelista. Samme beskjed er sendt til din epostadresse.

Skriv gjerne litt i beskjedfeltet om hvem du er og om du har noen referanser fra Enestående familier eller andre steder som vi kan snakke litt med først :)

Du hører fra oss når vi har bestemt hvem som får være med på årets lederkurs.

Program kommer til de som skal være med når det nærmer seg kursstart.

Vennlig hilsen kursleder Trude Sletteberg tlf: 976 14 519 og kaospilot Nina Boberg tlf: 456 10 952

IOGTs Enestående familier

Informasjon

Dato

26. jan - 28. jan 2018

Klokkeslett

18:00 - 16:00

Kontakt aktivitetsansvarlig

Trude Sletteberg

976 14 519

ef@iogt.no

Sted

Anker hotel, Storgata 55, 0182 Oslo

Det er mange som ønsker å bli med. Når vi har fordelt plassene, vil de som får tilbudet denne gangen motta en bekreftelse på epost fra oss.

Påmelding

Du har ikke registrert noen barn. Gå til Min side for å legge til barn.

Endre melding